Bilecik’de Yunus Emre Camimiz Dualarla Açıldı

Bilecik'de Yunus Emre Camimiz Dualarla Açıldı

yunus emre camimiz dualarla açıldı

11 Mart 2023 - 10:35

Bilecik İl Müftülüğü koordinesinde Yunus Emre Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverler vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Yunus Emre Camii, dualarla açıldı.

Açılış nedeniyle Cuma namazı akabinde camide tören düzenlendi. Programın açış konuşmasını yapan Yunus Emre Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Başkan Yavuz “14 Şubat 2020 yılında temelini attığımız camimizi 3 yıl gibi bir sürede yönetim olarak siz değerli bağışçılarımız sayesinde bitirerek ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camimiz, 1160 m² arsa üzerine 300 m² oturum alanı üzerine yapılmıştır. 450 m² kapalı ibadet alanı olan camimizde 750 kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Bütün bağışçılarımız, dernek yönetimimiz ve cami imamımız Ramazan Bostancı’ya göstermiş oldukları azami gayretlerinden ötürü huzurlarınızda teşekkür eder, maddi ve manevi katkıları bulunan halkımızdan Allah razı olsun” dedi.

Konuşmasında başlanan her işin el ele verdikten sonra kısa sürede bitirildiği aktaran Milletvekili Selim Yağcı ise  “İl Müftülüğümüzün ve Valiliğimizin koordinasyonuyla kısa sürede güzel bir çalışmayla camimizi Ramazana girerken tam manasıyla ibadete açıyoruz. Böyle güzel hizmette bulunan ve Cenab-ı Allaha ibadet yerilerini açmada destek olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi

Vali Kızılkaya yaptığı konuşmada “Makam ve şöhret için yaptığımız her şey bu dünyada kalacak. Biz işlerimizi nasıl kalıcı hale getirebilirizin gayretinde olmalıyız. Eğer yaptığımız işlerin sonunda Alllah rızası varsa biz o işimizi geçiciden kalıcıya çervirebiliriz. Şu camiler için harcanan paralar geçiciydi. Bu eserlere katkı koyan herkes harcadığını kalıcıya döndürdü. Ne mutlu o insanlara. Ne mutlu bu işlere vesile olan kimselere.” dedi.

Konuşmalarının ardından İl Müftüsü Erhun’un yapmış olduğu dua ile birlikte kurdele kesilerek Yunus Emre Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

10.03.2023 tarihinde yapılan caminin açılış programına Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, İl Müftüsü Ali Erhun ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...