Bingol’de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım...

Bingol'de 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

2021 yılı vekaletle kurban organizasyonu tanıtım toplantısı yapıldı.

03 Temmuz 2021 - 10:45

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım sıkıntılara çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi toplantıları kapsamında 2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısına; İl Müftümüz Ahmet SÜZEN,Muş İl Müftüsü Lütfü İMAMOĞLU ile Bingöl ve Muş İllerinde görev yapan , Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Kurumun diğer personeli ve TDV Şube çalışanlarının katılımlarıyla Müftülüğümüz Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Müftülüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin KAHRAMAN konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda illere ev sahipliği yapan İl Müftümüz Ahmet SÜZEN açış konuşması yaptı.

Müftü SÜZEN; Milletimiz her zaman gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yaşayan muhtaç insanlara yardım elini uzatmış ve onlarla gönül köprüleri kurmuştur.

‘’Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş’’ sloganıyla hareket ederek devam eden toplantımıza iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Vekâletle Kurban Organizasyonun da emeği geçenlere teşekkür ederim.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin KAHRAMAN bir sunum gerçekleştirdi;

Kurban’ın mahiyeti ve önemi hakkında açıklamalarda bulunurken vekâletle kurban konusuna değindi. KAHRAMAN, ‘’Beklenen Sensin’’ sloganına vurgu yaparak “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız.” dedi.

Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 1.125 TL, yurt dışında da 925 TL olarak belirlediklerini vurgulayan KAHRAMAN, “Vatandaşlarımız https://tdv.org/ ve https://bagis.tdv.org/ adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler’’ dedi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı