Bingol’de Aile Içi Iletişim Konulu Konferans Düzenlendi

Bingol'de Aile Içi Iletişim Konulu Konferans Düzenlendi

aile içi iletişim konulu konferans düzenlendi

06 Mart 2020 - 10:46

İl Müftülüğümüz Aile Dini Rehberlik Bürosu tarafından Müftülüğümüz Konferans salonunda bayanlara yönelik olarak ‘’Aile İçi İletişim’’ konulu konferans  düzenlendi.

İl Müftümüz Muharrem GENÇ’in yaptığı  açış ve selamlama konuşmasından sonra konuşan Psikolog-Aile Danışmanı Rabia LAÇİN: Aile içi iletişim denildiğinde, şüphesiz akla ilk gelen kavramlardan birisi evliliktir.

Bazı araştırmacılara göre; birlikte bir ömür geçirmeyi göze aldığınız kişiyle, sonsuz bir yolculuğa çıkmaktır. Bazılarına göre; güzel görebilme ve güzel düşünebilme becerisidir, bazen de empati kurma ve kendini ifade edebilme zeminidir. Kimine göre; güvenilecek bir liman, tutunulacak bir dal, bir hayat okuludur. Kimine göre; eş olmaktır, dünya ve ahiret saadetine giden güvenli bir yoldur, sosyal bir tesettürdür. Kimine göre; hayat şarkısını söylemek için oluşturulan iki kişilik bir korodur. Kimine göre; “BEN” olabilmek, kimine göre “BİZ” kalabilmektir. Kimine göre; bir “KAÇIŞ” kimine göre ise; bir “VARIŞ”tır menzile, hedefe… Bu tanımlar böylece uzayıp gidebilir sayfalarca, dakikalarca… Aslında, evlilik şemsiye bir kavramdır ve bunların hepsidir hatta, daha da fazlasıdır.

Peki, siz ne kadar evlisiniz ne kadar ailesiniz? Dünyevi ve uhrevi mutluluğun anahtarı olabilecek bir evlilikte, aile içindeki iletişim nasıl olmalıdır?

Bir insanın bir şeyi yapması için, onun gerekliliğine inanması gerekir, inanmazsa yapmaz!.. Bu nedenle, aile içinde dialoğa eşlerin ve aile bireylerinin  koşulsuz-şartsız inanmaları gerekir ki kişi bazen ileri bazen geri reaksiyonlarda bulunabilsin. Çünkü,dialogda her zaman siz haklı olmazsınız, monologda hep haklısınızdır. Bunun için, bazen siz bazen eşiniz bazen çocuklarınız  haklı olabilir. Bu durum, zaman zaman aile üyelerinin (eşlerin)geri adım atmalarını gerektirir. Bazen haklı da olsak geri adım atabiliriz dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kars'ta Valimiz Ziya Polat 4-6 Yaş Miniklerini Ziyaret Etti
Kars'ta Valimiz Ziya Polat 4-6 Yaş Miniklerini Ziyaret Etti