Bingol’de Il Müftü Vekilimiz Mahmut Atıcı’nın Ramazan...

Bingol'de Il Müftü Vekilimiz Mahmut Atıcı'nın Ramazan Bayramı Mesajı

il müftü vekilimiz mahmut atıcı'nın ramazan bayramı mesajı

24 Mayıs 2020 - 10:45

 İl Müftü Vekilimiz Mahmut ATICI’nın Ramazan Bayramı Mesajı
Gelişiyle bizleri rahmet, bereket ve affıyla kuşatan, zihin ve gönül dünyamızı bağışlanma, arınma ve takva ile süsleyen Ramazan ayının ardından, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi Ramazan bayramına girmiş bulunuyoruz.
Bu bayramda ailemizle beraber bayram coşkusunu yaşamaya çalışalım. Öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı telefonla arayarak onlarla kurduğumuz gönül köprülerimizi güçlendirelim. Rahmet-i Rahmana tevdi ettiğimiz geçmişlerimizi de rahmetle yâd edip
 onlara hayır duada bulunalım.
Rahmet ve bereket ayında elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri Ramazan sonrasına da taşıyarak bu değerlerimizi kaybetmemeye gayret gösterelim.
Ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle bu sene maalesef camilerimizde bayram namazını kılamayacağız. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan bayramının ilk gününde her ilin kendi bayram namazı saatinde minarelerden bayram günlerinin şiârından olan tekbirler getirmek suretiyle bayram coşkusunun yaşanmasına ve herkesin bulunduğu yerde bu sevince katılmasına yönelik bir uygulama yapacaktır. Halkımızın da tıpkı önceki bayramlarda olduğu gibi gerekli hazırlıklarını yaparak, bayram namazı vaktini heyecanla, dualarla, zikirlerle beklemesi uygun olacaktır. Böylece bayram namazını cemaatle kılamamanın hüznünü, bayram namazı vaktine sağ salim ulaşmış olmanın sevinci ve şükrü ile Allah’ın huzuruna durarak giderebilecektir. Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek o günün bayram günü olduğunu ailesiyle birlikte idrak edecektir. Şafii mezhebine mensup kardeşlerimiz bayram namazını münferiden evlerinde kılarak, Hanefi mezhebine mensup kardeşlerimiz ise iki veya dört rekat duha/kuşluk namazını kılarak bayram namazı vaktinin bereketinden istifade etmiş olacaklardır.
Bu vesileyle, başta Bingöllü hemşerilerimiz olmak üzere tüm milletimizin Ramazan bayramını tebrik eder, bayramın tüm insanlığın sağlık, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

 

Bayram Mesajı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri