Bingol’de Okunan Ezan Ve Kur’an Ruha Hitap Etmeli

Bingol'de Okunan Ezan Ve Kur’an Ruha Hitap Etmeli

okunan ezan ve kur’an ruha hitap etmeli

06 Kasım 2018 - 10:45

Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, İl Müftülüğümüz ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde 6 ay sürecek Tashihi Huruf kursu açıldı.

Bingöl Üniversite Kıraat Merkezi’nde açılan Tashihi Huruf kursunun açılış programına, İl Müftümüz Muharrem Genç, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Müftülüğümüz Personeli, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kıraat Merkezi’nde açılan Tashihi Huruf kursu programında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kursun temel amacının,  Bingöl ve Bingöl yöresinde Tashihi Huruf ve belki arkasında gelecek olan Kıraat-ı Aşere gibi ilimlerin vermek olduğunu söyledi.Çapak, şöyle devam etti:  "Tabii bu baştan beri olması gereken ve müftülüğümüzle birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı'mızla birlikte devam ettirmek şeklinde idi. Bugün de özellikle bunun Tashihi Huruf başlangıcını yapmış oluyoruz.  Tashih Huruf kursu da bu anlamda çok önemli. Üniversite ile Müftülük iş birliği açısından önemli ve hem de hayırlı bir hizmet olması açısından önemli. Bölgemizde medrese geleneği çok güçlü. Her birimiz biliyoruz bunu. Ama kıraat maalesef zayıf, zayıf derken tabi çok daha iyi olanlar var, onları istisna tutuyoruz.  Ezanlarımızı okurken daha güzel, biraz ruhumuza hitap eden, biraz da bizi etkileyen şekilde olması gerektiğini düşünüyorum."

"Kıraat ilmine ağırlık verirsek hafızların ve güzel Kur’an okuyanların sayısı artar"

İl Müftümüz Muharrem Genç ise şunları söyledi:  "Tashihi Huruf kursunun açılması ile ilgili olarak kursumuzda görev yapacak değerli rehber hocalarımız ve kıraat merkezindeki İlahiyat Fakültesi bünyesindeki hocalarımızla ile beraber çalışmalar başlatmıştık. Bu çalışmalar kapsamında, kursumuza 38’e yakın bir müracaat oldu. Kursumuza yaş sınırı koyduk, 35 ile 40 arasında olsun dedik. Bu arkadaşlarımızı ciddi bir kurstan geçirerek ilk 13'ü ve ikinci 12 arkadaşımızı iki sınıf halinde belirledik. Çok yoğun bir sınıfta yapmak istemedik, iyi bir eğitimden geçsinler.  İçinizden bazıları rehber öğretmen olarak yetişecekler.  Bu açıdan kursumuz çok önemli. Kıraat merkezimiz olarak hem de müftülüğümüz olarak eğitim çıtasının yükseldiği anlamına geliyor. Bu adımlar, ileriye doğru devam edecek.  Böyle kurslarla herkes kendi ezanını,  yapacağı hizmetleri daha iyi olarak yerine getirmiş olur."

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...