Bingöl üniversitesi Kıraat Merkezi’nde ‘talim Ve Tashihi-...

Bingöl üniversitesi Kıraat Merkezi’nde ‘talim Ve Tashihi- Huruf’ Kursu Açıldı.

bingöl üniversitesi kıraat merkezi’nde ‘talim ve tashihi- huruf’ kursu açıldı.

27 Eylül 2022 - 10:45

 

Bingöl Üniversitesi Kıraat Merkezi’nde, İl Müftülüğümüz ile Üniversite arasında yapılan iş birliği ile İlimiz İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik 3 ay süreyle iki dönem halinde Talim ve Tashih-i Huruf kursu açıldı.

 

Bingöl Üniversite Kıraat Merkezi’nde açılan Talim ve Tashih-i Huruf kursu açılış programına, İl Müftümüz Mustafa Topal, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Kuraat Merkezi hocaları ve kursiyerler katıldı.

 

Kıraat Merkezi’nde açılan Talim ve Tashih-i Huruf kursu programında konuşan İl Müftümüz Mustafa Topal kursun açılmasında İl Müftülüğümüz ile Bingöl Üniversitesi arasında yapılan iş birliği ile kursun temel amacının, Kuran-ı Kerimi daha düzgün okumak ile beraber Talim ve Tashihi Huruf ile Kıraat-ı Aşere gibi ilimlerin vermek olduğunu söyledi.

 

İl Müftümüz Mustafa  Topal Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Kırat Merkezi idareci ve Öğretim Görevlilerine sundukları katkılardan dolayı teşekkürlerini ifade etti.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı