İl Müftülüğümüzün her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı programı kapsamında Enderun Usulü Teravih Namazı 05.04.2022 Salı günü Karaçayır Mahallasi Siteler Camii’nde kılınarak başladı.
Ramazan Ayı boyunca çeşitli camilerimizde namazların farklı makamlarda kıldırılmak suretiyle, ibadeti daha ruhani bir neşve (sevinç) içerisinde kılınmasını sağlamak amacıyla Enderun Usulü Teravih Namazları kılınacaktır.
Enderun Usulü Teravih Namazı’nın Özelliği
Ardından teravih namazının ilk dört rekatı saba makamı, ikinci dört rekâtı hüseyni makamı, üçüncü dört rekâtı evic makamı, dördüncü dört rekâtı acemaşiran makamı son dört rekâtı ise segah makamlarında kılınarak tamamlanır. Her dört rekât arası bir sonra gelecek olan dört rekâtın makamında bestelenmiş ramazan ilahileri okunur. İmam son rekâtta mahur makamı'nda selamını verir ardına yine mahur makamında bestelenen salat-ü selam ve segâh, salat-ı ümmiye okunarak teravih namazı tamamlanır.
Vitir namazına ise müezzinin son salavatın makamına göre hüzzam, segâh veya saba makamında kılınır. Böylece yatsı namazı teravih ve vitir ile birlikte yedi makam da namaz içerisinde kullanılır. Enderun Usulü Teravih Namazı Programı
05.04.2022 Salı Siteler Camii
09.04.2022 Cumartesi Yeşil Camii
12.04.2022 Salı Bilal-i Habeşi Camii
16.04.2022 Cumartesi Fatih Camii
19.04.2022 Salı Sümer Camii
23.04.2022 Cumartesi Saygılı Camii
26.04.2022 Salı Paşaköy Eniştebey Camii