Bolu’da 13 Ayda Hafız Olan Talha Kablanbaba Için Icazet Töreni...

Bolu'da 13 Ayda Hafız Olan Talha Kablanbaba Için Icazet Töreni Düzenlendi.

13 ayda hafız olan talha kablanbaba için icazet töreni düzenlendi.

10 Temmuz 2021 - 11:05

13 Ayda Hafız Olan Talha Kablanbaba İçin İcazet Töreni Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bolu İl Müftülüğüne bağlı Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda Bolu Akşemseddin İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Talha Kablanbaba 13 ay gibi kısa sürede hafız oldu.

07.07.2021 tarihinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Akşemseddin İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Kınık, Hafızlık Hocası İsmail Sarıer, öğrencinin anne babası ve sınırlı sayıda misafirin katıldığı ve hafız öğrenci Talha’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Pandemi kurallarına uygun olarak (Maske, mesafe,temizlik) gerçekleşen programda İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu; “Henüz 11 yaşındaki öğrencimiz Talha Kablanbaba 13 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak "hafız" oldu. Yaşı 11 olmasına rağmen 13 ayda hafız olması çok güzel ve önemli bir başarıdır. Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kur’an’a uygun bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Anne ve babasını da böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. Başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren hocasına, Kur’an Kursu yöneticisine ve kurslarımıza maddi ve manevi destek olan tüm Bolu halkına, kısaca herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz Bolu İl Müftülüğü olarak her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız, onlara her türlü imkanları sunuyoruz ve dualarımız her zaman onlarla. Sevgili öğrencimiz Talha’ya bundan sonraki hayatında başarılar ve sağlıklı hayırlı ömürler dilerim. Çok çalışarak vatana ve millete hayırlı bir birey olmasını ve hocası gibi hafızlar yetiştirmesini istiyorum. Rabbimize şükürler olsun. Rabbim sayılarını artırsın!” dedi.

İl Müftümüz Sayın Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından hafız olan öğrencimize çeşitli hediyeler verildi. Program İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yapmış olduğu dua ile sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”