Bolu’da 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Ile Camiler Ve Din...

Bolu'da 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası 30 Eylül 2022 Tarihinde Başlıyor.

2022 yılı mevlid-i nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası 30 eylül 2022 tarihinde başlıyor.

27 Eylül 2022 - 11:05

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl “Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan Ayı” gibi vesileler ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Tarihlerin yakın olması göz önünde bulundurularak Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanmasına karar verilerek, bu yıl “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanacaktır.

Başkanlığımız öteden beri özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konusu ele alınacaktır.

Bu çerçevede hafta etkinlikleri 30.09.2022 Cuma günü, Bilal-i Habeşi Camii’nde Sabah Namazı Buluşması ile başlayacak, Başta Peygamberimiz (s.a.s) olmak üzere bütün peygamberlerin; şehit ve gazilerin; din görevlilerinden, ilim ehlinden, hayır sahiplerinden vefat edenlerin; salgın ve afetler sebebiyle ahirete göç edenlerin ve tüm geçmişlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere cami ve Kur’an Kursları’nda hatimler okunacak, Konferans, Cami-Engelli Buluşması, Cami-Kadın ve Aile Buluşması, Cami-Genç Buluşması ve Mevlid Kandili Özel Programı gibi çeşitli etkinliklerle 08.10.2022 tarihine kadar devam edecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...