Bolu’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Highway Kongre Ve...

Bolu'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Highway Kongre Ve Toplantı Salonu’nda Coşkuyla Kutlandı.

3 aralık dünya engelliler günü highway kongre ve toplantı salonu’nda coşkuyla kutlandı.

05 Aralık 2019 - 11:06

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu ve Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur, Başsavcı Önder Yaman, İl Müftüsü Orhan Genç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, resmi daire müdürleri, engelli vatandaşlar, çocuklar ve ailelerinin katıldığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.   Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Yapılan konuşmalarda; 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kararı ile her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri düzenlendiği, toplumda her bireyin hak ve özgürlüklerini, herkesin eşit olduğunu duyurmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı günde her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu vurgulandı.
Toplumumuzda nüfusun yüzde 12'sini engelli olduğu, biz bugün engelli değiliz ama yarın engelli olmayacağımız anlamını taşımadığı hatırlatıldı. Dün sapa sağlam olan bir kişi bugün engelli pozisyonuna düşebileceği, yarın ne olacağını bilemeyeceğimiz için engellilerin her zaman yanında olmaya devam edilmesi gerektiği, engellilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, meslek sahibi olup üreten hale gelebilmeleri ve çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurarak topluma tam katılım sağlayabilmeleri yönünde çalışmaların hız kesmeden devam ettiği, hep birlikte ferdi olarak engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onlara destek olmak, sorunlarını kendi sorunlarımız bilip empati kurarak “her bireyin bir engelli adayı” olduğunun farkında olunması gerektiği vurgulandı.
03.12.2019 Salı günü Bolu Highway Kongre ve Toplantı Salonu’nda yapılan programda Bolu İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü İlk olarak tüm katılımcılarla birlikte İstiklal Marşını okudular. Daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne kayıtlı engelli öğrencilerin hazırlamış oldukları şiir, müzik ve pandomim gösterileri yaptılar.
Bolu İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü aynı zamanda Çayırpınar Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Nurşen Yıldırım’ın 2015 yılından beri okuttuğu ve İl Müftüsü Orhan Genç’in destekleri ile devam eden işitme engellilerden oluşan Konuşan Eller Grubu Şehitler Ölmez ve Her Şehidin Ardından Bir Türkü Söyle eserlerini işaret dili ile canlandırdılar.
Konuşan Eller Grubu salondaki tüm katılımcıların takdirlerini topladı. Program sonunda vatandaşlar İl Müftüsü Orhan Genç’e böyle bir guruba destek verdiği için teşekkür ettiler.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı