Bolu’da 43 Bin 500 Adet Fidan Toprakla Buluştu

Bolu'da 43 Bin 500 Adet Fidan Toprakla Buluştu

43 bin 500 adet fidan toprakla buluştu

16 Kasım 2022 - 11:05

Türkiye Yüzyılına Nefes sloganıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Bolu Merkez Gölköy Hamidiye Mahallesi’nde fidan dikme programı düzenlendi.

Programda Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve son olarak Vali Erkan Kılıç tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yapmış olduğu dua ile tüm katılımcıların fidan dikimine geçildi. Etkinlik kapsamında 3000 fidan toprakla buluştu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Bolu İli genelinde 43 bin 500 fidan dikildi.

11 Kasım 2022 günü İl Merkezinde yapılan fidan dikme programına İl Müftülüğümüzden Başta İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Daire Personeli, TDV Bolu Şube Görevlileri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrenciler katıldılar.

Konu ile ilgili Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bir açıklama yaptı: “Başkanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen ağaçlandırma seferberliği kapsamında her yıl 11 Kasım tarihinde Ülke genelinde ve Bolu’nun değişik yerlerinde Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerimiz tarafından yüzlerce fidan dikimi gerçekleştiriyoruz.

Bu yılda Türkiye Yüzyılına Nefes kampanyası çerçevesinde Bolu Merkez Gölköy Hamidiye Mahallesinde fidan dikimi gerçekleştirdik.

Ormanlar yalnızca canlılar için gerekli olan oksijeni üretmekle kalmayıp, bir çok canlıya da ev sahipliği yapmaktadır. Ormanlar Hava kirliliğini ve gürültüyü de önlemektedir. Ülkemizde doğal afetler, orman yangını, sel ve toprak kaymaları neticesinde bir çok yeşil alan yok olmaktadır. Ormanlarımızı korumak bizim en büyük görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Bolu bırakmak için gerçekleştirilen Geleceğe Nefes Kampanyasında canla başla çalışan, emek sarfeden tüm personelimize teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi.

Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


 


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri