Bolu’da 7 Ayda Hafız Oldu.

Bolu'da 7 Ayda Hafız Oldu.

7 ayda hafız oldu.

31 Mayıs 2021 - 11:05

Bolu İl Müftülüğü Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda akademik öğrenimini de Bolu Akşemseddin İmam-Hatip Ortaokulunda devam eden İnsaf Valeev’in hafızlığını tamamlaması münasebetiyle bir program düzenlendi.

26.05.2021 tarihinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Yeşil, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, Okul Müdürü Osman Kınık, Öğrencinin Hafızlık Hocası İsmail Yalçınlı, anne babası ve pandemi nedeniyle kurallara uygun olarak sınırlı sayıda misafirin katıldığı ve maske-mesafe kurallarına uyulan program, hafız öğrenci İnsaf Valeevin Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı. Okul müdürü Osman Kınık’ın selamlama konuşması ile devam etti. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Yeşil’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konuşma yaptı. Sayın Tahiroğlu; “ Bu gün çok mutlu olduğunu çünkü, henüz 11 yaşındaki öğrencimiz İnsaf Valeev'in 7 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak "hafız" olduğunu ifade etti. Yaşı 11 olmasına rağmen 7 ayda hafız olması çok güzel ve önemli bir başarıdır. Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kurana uygun bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Anne ve babasına böyle bir evlat yetiştirdiği için kendilerini kutluyorum. Okulda başta sayın müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren İsmail Yalçınlıya Kuran Kursu yöneticisine ve Kurslarımızda maddi ve manevi destek veren tüm Bolu halkına, kısaca herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Bolu İl Müftülüğü olarak her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız ve dualarımız onlarla. Sevgili öğrencimiz İnsaf Valeev'e bundan sonraki hayatında başarılar ve sağlıklı ömürler dilerim” dedi.

İl Müftümüz Sayın Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından hafız olan öğrencimize çeşitli hediyeler verildi ve  hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı