Bolu’da Akimer’de “kullukta Model Davaranışlar” Konferansı...

Bolu'da Akimer’de “kullukta Model Davaranışlar” Konferansı Düzenlendi

akimer’de “kullukta model davaranışlar” konferansı düzenlendi

01 Nisan 2019 - 11:06

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, (BAİBÜ) Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİMER) de 28.03.2019 Perşembe günü “Kullukta Model Davranışlar” Konferansı düzenlendi. AKİMER ve Bolu İl Müftülüğü imzalanan protokol kapsamında ilki düzenlenen konferansı AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal verdi. Konferansa, Kıbrıscık Kaymakamı Mustafa Köleoğlu,  İl Müftüsü Orhan Genç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğretim üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Orhan Genç, “Bugün çok güzel bir programa başlamış bulunuyoruz. Müftülük olarak bu tür faaliyetlere elimizden gelen desteği vereceğiz.  Her şey bir vesile ile başlar bu tür programların devamlı ve Bolu’muza Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Şaban Karasakal; konferansa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında,  günümüzde birçok insanın hayat standartların arttığını ancak bu oranda da değerlerde yıpranmalar meydana geldiğini belirtti. Karasakal, “İmkanların bilginin çabuk değiştiği arttığı dönemde bir o kadar da değerlerden uzaklaşmaya başladık. Bir savrulmuşluğun içerisindeyiz. Hazla, hız arasında gidip deliyoruz. Sevgi saygı gibi değerlerin kelime olarak ifadesi cümlelerde bile geçmez oldu. Çağa tanıklık etmek zorundayız. Öyleyse modelleri arttırmamız gerekiyor. Yanı iyinin ve iyiliğinin cazibesini arttırmak zorundayız”   diye konuştu. Karasakal, toplumda Model davranışları öne çıkaran bir bilincin oluşmasını desteklemek amacıyla bu tür konferansların iki haftada bir olmak üzere AKİMER’de düzenlenmeye devam edileceğini belirtti.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”