Bolu’da Il Müftülüğü’nde Taşra Bilgi Paylaşımı...

Bolu'da Il Müftülüğü’nde Taşra Bilgi Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

il müftülüğü’nde taşra bilgi paylaşımı toplantısı yapıldı

21 Aralık 2019 - 11:06

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 Yılı Eylem Planı, bilgi ürettiği konular hakkında taşra personelini bilgilendirmek amacıyla sene içerisinde tespit edilen 20 İlde “Taşra Bilgi Paylaşımı” toplantıları düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsamda 18.12.2019 Çarşamba günü Müftülük Toplantı Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mahmut Kayış’ın başkanlığında başlayan toplantıya İl Müftüsü Orhan Genç, Müftülük, cezaevi, Aile ve Dini Rehberlik Büroların ve Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’nda görev yapan vaizler katıldı. Toplantıda sahada yaşanan problemleri tespit etme, dini soruları cevaplandırma usul ve üslubu ile Diyanet merkez ve taşra arasında fetva birliğini tesis etme, amaçlarına matuf olarak ürettiği fetvaları paylaşmak, Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı ve Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları hakkında konular görüşüldü.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda