Bolu’da Il Müftülüğü Tarafından ‘umre Bilgilendirme...

Bolu'da Il Müftülüğü Tarafından ‘umre Bilgilendirme Semineri’ Düzenlendi

il müftülüğü tarafından ‘umre bilgilendirme semineri’ düzenlendi

14 Ocak 2023 - 11:05

Başkanlığımız Umre Organizasyonu ile İlimizden servisli Özel Bolu-1 24 günlük, Özel Bolu-2 15 günlük, Servisli 24 günlük 7. Tur, yürüme mesafeli 15 günlük umreye gidecek toplam 228 vatandaşlarımıza 11-12.01.2023 tarihlerinde İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Umre Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Müftü Yardımcıları Ünal baş, Fadime Arslan ve Şube Müdürü Selman Özkan’ın Umre yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla umre ibadeti, ibadet bilinci ve umre ziyareti, Umre ibadetinin bir gereği olarak bir arada yaşama bilinci, Mekke ve Medinedeki ziyaret yerleri, Umrenin hikmetleri, umredeki sembollerin anlamı ve kadınlara özgü konular hakkında geniş bilgiler verdiği seminerlerde, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’da Umreye gidecek vatandaşlara genel bilgiler verdi.

Müftü Tahiroğlu konuşmasında: “Kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz. Sizler Duyufur Rahman yani Allahın misafirlerisiniz. Hac ve umre herkese nasip olmaz 2 milyar müslümanın içinden bu yolculuk sizlere nasip oldu. O kutsal beldelere gitmek, oralarda ibadet etmek için bu yola koyuldunuz.

Umre turizm amaçlı bir gezi değildir. Umreye bedenen, zihnen, fikren ve aklen hazırlıklı olmanız gerekir. Oralarda ibadetlerinizi Allahın emrettiği şekilde, samimi ve kalpten gelerek yapın. Mübarek beldelerde dedi kodu, gıybet ve boş sohbet yaparak değil, bol bol Kur’an okuyarak, gönlünüzü Allaha açarak ibadet edin. Vaktinizi boşa harcamayın. Her dakikanızı dolu dolu yaşayın. Kısacası belki bir daha gelmek nasip olmaz diyerek günlerinizi çok iyi değerlendirin.

Medinede Allahın Resulu Hz. Muhammed (s.a.v)’i ziyaret edeceksiniz. Sanki her zaman O’nunla berabermişsiniz gibi yaşayın. Onun şefaatine nail olmak için dualar edin.

Mekke ve Medinede günahlarınızdan kurtulmak için tevbe edin, bol bol vatanımızın ve milletimizin bekası için, huzur ve mutluluk içinde bu topraklarda yaşabilmemiz için, aileniz, sevdikleriniz, eş dost, komşu ve akrabalarınız için hayır dualar edin.

Son olarak umreden önceki yaşantınız ile umreden sonraki yaşantınızda mutlaka değişiklik olmalıdır.

Bilgilendirme seminerlerimize katılarak bizi can kulağı ile dinlediniz sizlere Allahın kabul edeceği şekilde yapacağınız ibadetler ve hayırlı yolculuklar dilerim” dedi.

Seminerler esnasında umre yolculuğuna çıkacak vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi tarafından iki gün boyunca ikramlarda bulunuldu.

İki gün süren seminere İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları Fadime Arslan, Ünal Baş, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Selman Özkan, Din Görevlileri Yusuf Karakaş, Coşkun Kısaoğlu, İsmail Sarıer, Nesibe Başkan, Rukiye Kaçmaz, Elif Bölen, Hilal Altun, Rahmi Adıgüzel, Sefa Erdem ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda