Bolu’da Kadir Gecesi’nde Yıldırım Beyazıt Camiinde Program...

Bolu'da Kadir Gecesi’nde Yıldırım Beyazıt Camiinde Program Gerçekleştirildi.

kadir gecesi’nde yıldırım beyazıt camiinde program gerçekleştirildi.

11 Mayıs 2021 - 11:05

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 08.05.2021 Cumartesi günü Yıldırım Beyazıt Camiinde İl Müftülüğümüz tarafından Covid-19 salgını nedeniyle pandemi kurallarına uyularak bir program gerçekleştirildi.

Akşam namazından sonra Yıldırım Beyazıt Camii görevlilerinin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerimin ardından yatsı ezanına kadar İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Kadir Gecesi’nin Fazileti, bu gecede neler yapılması ve nasıl ibadet edilmesi hakkında cemaati bilgilendirdi.

Sayın Tahiroğlu: “Kıymetli Müslümanlar! Allaha şükürler olsun bu yılda Ramazan ayına ulaştık ve sağ salim olarak Kadir Gecesine kavuştuk. Bu gece müstesna bir gece. Bu gece Kur’an’ın yeryüzüne inmeye başladığı bir gecedir. Bizler bu geceyi ibadetle ve şu ana gelinceye kadar geçmiş günlerimizin muhasebesini yaparak değerlendirmemiz gerekir. Bu geceyi Kur’an okuyarak, kaza namazları kılarak ve Yüce Mevlamıza günahlardan kurtulmamız için dua ederek değerlendirmemiz gerekir. Okumuş olduğunuz Hatimleri Rabbim kabul eylesin. Yüce Allah bizleri ve tüm insanlığı bu virüs illetinden biran önce kurtarsın. Rabbim sağlık ve sıhhat içerisinde sevdiklerinizle beraber bayrama ulaşmayı nasip eylesin” dedi. 

İl Müftümüz vaazının sonunda Din Görevlileri ve Bolu Halkı tarafından okunan Hatim, yasin, salavat, tekbir ve tehlillerin duasını yaptı. Yatsı namazının kılınmasından sonra program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...