Bolu’da Kamerunlu öğrenci Il Müftülüğü’nde Yapılan Ihtida...

Bolu'da Kamerunlu öğrenci Il Müftülüğü’nde Yapılan Ihtida Merasimi Ile Müslüman Oldu.

kamerunlu öğrenci il müftülüğü’nde yapılan ihtida merasimi ile müslüman oldu.

07 Ocak 2020 - 11:06

Kamerun vatandaşı olan Blaesıus Ngwana FUH, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni kazanarak Bolu’da Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenci olan FUH, aynı zamanda KYK Seyit Avşar Yurdunda yatılı olarak öğrenimini sürdürmekte olup, okulda, yurtta ve çevresindeki arkadaşlarının İslam Dini’ne göre yaşantıları çok hoşuna gittiği için müslüman olmaya karar verdi. Blaesıus, Bolu İl Müftülüğü’nün KYK Yurtlarındaki manevi danışmanları aracılığı ile Müftülüğümüze başvurarak, müslüman olmak istediğini belirten dilekçe verdi. Gerekli evrakların tamamlanmasından sonra 06.01.2020 Pazartesi günü İl Müftülüğü’nde İhtida Programı düzenlendi. Programa İl Müftüsü Orhan Genç, Müftü Yardımcıları Eyüp Orhan, Ahmet Halıcı, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Adem Özdemir, İl Müftülüğü tarafından KYK Yurtlarında görevlendirilen manevi danışmanlar, müslüman olmak isteyen Blaesıus Ngwana FUH ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden gelen ve burada öğrenci olan, aynı zamanda müslüman olmasında büyük payı olan arkadaşı Salim katıldı. Programda İl Müftüsü Orhan Genç, Blaesıus’a öncelikle neden İslamiyeti seçtiğini ve buna etken olan sebepleri sordu. Daha sonra İslamiyetin özelliklerinden ve güzel yönlerinden bahsederek böyle bir karar verdiğinden dolayı kendisini tebrik etti. Sayın Genç, İmanın Şartlarını ve İslamın Şartlarını teker teker açıkladı. İslama girmek yani Müslüman olabilmek için ilk şartın Kelime-i Şehadet getirmek olduğunu söyledi. Son olarak kendi isteğinlemi müslüman olmak istiyorsun sorusuna evet cevabını alınca, o zaman benim dediklerimi tekrar et dedi. Hep beraber Kelime-i Şehadet okundu. Bu esnada FUH’un duygusal anlar yaşadığı görüldü. İslamiyeti seçerek Müslüman olan FUH, programdan sonra Muhammed Fayette İsmini seçti. Muhammed ismini çok sevdiğini ve bu yüzden kullanmak istediğini söyledi. Program sonunda İl Müftüsü Orhan Genç, Muhammed’e Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim Meali, İslam İlmihali, Hz. Muhammed (S.A.V)’in Hayatı ve birçok kitap hediye etti. Mutluluğu gözlerinden belli olan Muhammed İslamı seçtiğim için çok mutluyum. İnşallah güzel bir şekilde bu dini temsil edeceğim ve en güzel şekilde yaşayacağım dedi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı