Bolu’da Lise öğrencilerine "hz. Peygamber’in Ahlak Ve...

Bolu'da Lise öğrencilerine "hz. Peygamber'in Ahlak Ve Edebi" Konulu Konferans Verildi.

lise öğrencilerine "hz. peygamber'in ahlak ve edebi" konulu konferans verildi.

20 Ekim 2022 - 11:05

Bolu İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle programlarına devam ediyor.

14.10.2022 tarihinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Mevlid-i Nebi" etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi. Bolu İl Müftülüğü Vaizlerinden H. Büşra T. Çifçi, 9.,10. ve 11. sınıf ögrencilerine birer ders saatlerinde "Hz. Peygamber'in Ahlak ve Edebi" konulu konferans gerçekleştirdi. Konferansta Hz. Peygamberi anmanın, anlamaya çalışmanın ve hayatını hayatımıza rehber kılmanın önemi vurgulandı.

Vaiz Çifçi: "Sakın terk-i edepten kuy-i mahbub-i hudadır bu Nazargah-ı ilahidir, makam-ı Mustafa'dır bu... diyen Urfalı Yusuf Nabi'yi, "Ben hâkim-i harameyni-ş şerifeyn değil, hâdim-i haremeyni-ş şerifeyn olmayı tercih ederim" diyerek sorgucuna minik bir süpürge figürü takan Yavuz Sultan Selim'i böylesi bir peygamber aşkına, sevdasına, özlemine nâil eden sebepler acaba nelerdi?

Peki biz günümüz insanının fikrinde, gönlünde ve dahi ruhunda Hz. Peygamber sevgisi nasıl tezahür etmektedir? Kalem Suresi'nin 4. Ayetinde buyrularak "Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin" ilahi emri mucibince O'nun (S.A.V) yüce ve kamil ahlakı mıdır bizi kendisine bağlayan, adını andığımızda tebessüm ettiren, ruhumuza iyi gelip, yaralarımızı saran...

Allah'in habibi, edep timsali, güzel ahlakın zirvesi olan sevgili peygamberimizi Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle daha çok andığımız, anlamaya çalıştığımız hayatımıza hayatını rehber kılmaya gayret ettiğimiz şu mübarek günler genç yaşlı, kadın, erkek tüm Ümmet-i Muhammed’e hayır ve bereket getirsin. O'nun ahlakıyla ahlaklanmayı Yüce Mevla cümlemize nasip eylesin. Sayisiz salat u selam O'na, âline ve ashabına olsun..." dedi.

Konferansa katılan öğrenciler hafta dolayısı ile okulumuza gelip bizlere kıymetli bilgilerini aktaran hocamıza teşekkür ederiz diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...