Bolu’da “tdv Vekaletle Kurban Organizasyonu” Tanıtım...

Bolu'da “tdv Vekaletle Kurban Organizasyonu” Tanıtım Toplantısı Yapıldı

“tdv vekaletle kurban organizasyonu” tanıtım toplantısı yapıldı

03 Haziran 2022 - 11:05

2022 Yılı Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban kesim kampanyası ile ilgili toplantı 02.06.2022 tarihinde Bolu İl Müftülüğü Konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Toplantı Kalıcı Konutlar Camii İmam-Hatibi Ahmet Çelik’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, 2022 yılı Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban Organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunarak; "Bolu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi olarak her sene artan bir performansla organizasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş sloganını hayata geçirerek, Bolu’lu vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini kabul etmek suretiyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Hedefimiz hep bir önceki yıldan daha çok kişiye ulaşmaktır. Bunun için İl Müftülüğü olarak TDV Bolu Şubesi ile birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizleri bu önemli konu hakkında bilgilendirecek olan Başkanlık Müftüsü Sayın Arif Gökçe hocamıza hoş geldiniz diyor ve kendisini kürsüye davet ediyorum" dedi.

Vekalet Yoluyla Kurban Tanıtım Toplantısında sunum gerçekleştiren Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe: "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her birimize bulunduğumuz konumlar itibariyle sorumluluklar düşmektedir. Vekalet Yoluyla Kurban kampanyasının önemini en yakınımızdan başlayarak, şehrimizdeki bütün insanlara duyurmak Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak için gayret göstermeliyiz.

Kurban Organizasyonu sebebiyle, Yurtiçi veya Yurtdışında nerede yaşadığını bilmediğimiz, kendisini hiç tanımadığımız ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşarak onların dualarını alıyoruz. Bizler için hayır yarışında bir fırsat olmalıdır. Ne mutlu bizlere ki böyle bir organizasyonda görev alacağız ve bu görevimiz sayesinde Yüce Allah bizleri de mükafatlandıracaktır.

TDV aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2.250 TL, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1.800 TL olarak belirlenmiştir.

Şunu da hatırlatmak isterim ki, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gerek İl ve ilçe müftülüklerine gelerek şahsen bağışta bulunabileceği gibi, ilimizin değişik noktalarına kurulacak bağış stantlarına da giderek, bağışta bulunabileceklerdir

Ayrıca Vekalet Yoluyla Kurban kampanyası hakkında daha geniş bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 0312 416 90 00 numaralı hattını arayarak bilgi alabilirler” dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...