Bolu Il Müftülüğü’nde “türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı...

Bolu Il Müftülüğü’nde “türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı" Düzenledi.

bolu il müftülüğü’nde “türkiye diyanet vakfı 2021 yılı vekalet yoluyla kurban organizasyonu tanıtım toplantısı" düzenledi.

02 Temmuz 2021 - 11:05

Bolu İl Müftülüğü Konferans Salonunda 29.06.2021 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Suat Okuyan, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Karanfil, Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, TDV Bolu Şube Personeli, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin katıldığı “Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşması yaptı. Sayın Tahiroğlu konuşmasında: “Biz Bolu İl Müftülüğü olarak 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna başladık. Öncelikle tüm personelimize mesaj atılarak her görevliden en az bir adet vekaletle kurban bağışı getirmesini istedik. Kadı Camii, Kalıcı Konutlar Camii ve İl Müftülüğü Gençlik Merkezi bahçesinde kurban organizasyonu çadırı ve standı açtık. Buralarda vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini kabul ediyoruz. Ayrıca Kurban hakkında akıllarına takılan her türlü sorularına cevap vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Allah nasip ederse tüm din görevlisi arkadaşlarımızla birlikte bu sene geçen yılın iki katı olması için çaba sarf edeceğiz. Amacımız vatandaşımıza daha verimli hizmet etmek ve Allahın rızasına uygun işler yapmaktır. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Daha sonara Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Suat Okuyan söz aldı: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu çerçevesinde Bolu’da sizlerle bir arada bulunmaktan onur duyuyorum.

Bizler Diyanetin birer ferdiyiz. Hepimiz vatandaşlarımıza hizmet etmek için yarış halinde olmalıyız. Bu hizmeti yaparken öncelikle kendimiz inanmalı ve o konu hakkında bilgili olamalıyız. En önemlisi Diyanet camiasına ait olduğumuzu unutmayıp aidiyet olgusuna çok dikkat etmeliyiz. Her işimizde olduğu gibi kurban organizasyonunda da Allahın rızasına uygun şekilde görevimizi yapmalıyız.

Kurban organizasyonu 1993 yılından beri devam etmekte olup, her sene artan bir ilgi ile sürmektedir. Bunda din görevlilerimizin katkısı çok büyüktür. Bu organizasyon taşrada İl Müftülüklerimizin organizesinde tüm görevlilerimizin bu görevi kalbinden hissederek ve cemaatiyle bire bir ilgilenerek olmaktadır.

Amacımız hayır sahiplerinin kurban ibadetini yerine getirmesine yardımcı olarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli olmaktır. Mesafe tanımadan ihtiyaç sahibi olan her bölgeye kurban etleri ulaştırarak kardeşlerimizle yakınlaşmaktayız.
Sonuç olarak bizleri bekleyen kardeşlerimize mahcup olmamak için bayram sevincinin tüm coğrafyalara taşınması için canla başla çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Sayın Tahiroğlu’nun ilk kurban vekaleti vermesi ile Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri de birer vekalet vererek organizasyona katkı sağladılar.

 


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı