Burdur’da Hafızlar Icazetlerini Aldı

Burdur'da Hafızlar Icazetlerini Aldı

hafızlar icazetlerini aldı

08 Ekim 2019 - 11:16

Burdur İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 56 hafız için “Hafızlık İcazet Programı” düzenlendi.

MAKÜ Konferans Salonunda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Müftüsü Enver Türkmen, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, Sivil Toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri,  din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Hafız öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşması İl Müftü Yardımcısı Yüksel Güzel tarafından yapıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Enver TÜRKMEN, hafızlık eğitiminin zorlu bir süreç olduğunu, hafızlığı muhafaza etmenin ise daha zor olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hafızlık yolunda büyük emek ve gayret gösteren yavrularımızı, bu yolda yavrularımızı teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin."

Programa katılanlara Ankara Hacı Bayram Camii Baş İmam-Hatibi Ahmet KARALI ve Ankara Millet Camii İmam-Hatibi Adem KEMANECİ tarafından Kur’an ziyafeti verildi.

Burdur il genelinde müftülüğe bağlı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 56 hafıza hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Burdur'da çocuklar Nasrettin Hoca Ile Camide Buluştu
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...