Burdur Müftülüğü Hatay’a Bir Tır Kahvaltılık Gıda...

Burdur Müftülüğü Hatay'a Bir Tır Kahvaltılık Gıda Gönderdi

burdur müftülüğü hatay'a bir tır kahvaltılık gıda gönderdi

01 Mart 2023 - 11:15

Burdur İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Burdur Şubesince, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a, bir tır kahvaltılık malzeme gönderildi.

İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi'nde kolilerin yüklendiği tırın önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur halkının depremlerin başladığı ilk günden itibaren bölgeye yardımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Yardımların, valiliğin öncülüğünde AFAD koordinasyonuyla toplandığı belirten Türkmen, İl Müftülüğünce şu anda kadar 2 milyon liranın üzerinde, ayrıca Diyanet Vakfı Burdur Şubesi aracılığıyla da 1 milyon lira tutarına yakın yardımı bölgeye gönderdiklerini bildirdi.

Türkmen, İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri personellerinin de bölgeye giderek oradaki yardım çalışmalarında görev aldıklarına dikkati çekerek, "Bugün de her kolisi 500 lira değerinde olan 1250 koli kahvaltılık gıda malzemesini hazırladık. Hatay'daki kardeşlerimizin faydalanması için gönderiyoruz. Rabbim yapmış olduğumuz yardımları kabul eylesin. Bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnsanımız gerçekten bu konuda çok büyük bir gayret ve fedakarlık gösteriyor." diye konuştu.

Yardım tırı, dualarla Hatay'a uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...