Bursa’da Asp Il Müdrülüğünde “dinimizde Engellilerin Yeri”...

Bursa'da Asp Il Müdrülüğünde “dinimizde Engellilerin Yeri” Konulu Program Yapıldı

asp il müdrülüğünde “dinimizde engellilerin yeri” konulu program yapıldı

11 Aralık 2018 - 11:25

Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeni ile düzenlenen “Dinimizde Engellilerin Yeri” konulu konferans gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen program; İl Müdürü Erkut Öneş‘in açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü İzani Turan tarafından “Dinimizde Engellilerin Yeri” konulu konferansla devam etti.

İl Müftüsü İzani Turan; İnsan, Allah'ın yeryüzünde yarattığı en değerli ve en üstün varlıktır. Yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark yoktur. Allah, insanları fizik yapıları, engelli veya engelsiz oluşlarına göre değil iman, ahlak, takva veya inkâr, isyan ve zulüm açısından değerlendirir. Allah katında en üstün insan, en muttaki insandır. Engellilerin haklarına dikkat çekerek toplumun bilinçlenmesi suretiyle onların problemlerinin çözümünde bir nebze de olsa fayda sağlamak bizim görevimizdir. Efendimiz (SAV) insanlık dışı her tür hareketi kaldırmıştır. O, kendi döneminde yaşayan engelli sahabelere sevgiyle yaklaşmış, onlara şefkat ve ilgi göstermiş, sahabelerinden de aynı şeyi beklemiştir” dedi. Peygamber efendimizin yaşantısından örneklerle ve Kuranı Kerim ayetleri ile İslam dininin engellilere yaklaşımı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Konferans, İl Müftüsü İzani Turan’ a engelli çocukların yapmış olduğu tablo takdiminin ardından sonlandı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret