Bursa’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı...

Bursa'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı Din Görevlilerinin Katılımı Ile Gerçekleşti

camiler ve din görevlileri haftası açılış programı din görevlilerinin katılımı ile gerçekleşti

02 Ekim 2022 - 11:25

Konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Belediye başkan ve yardımcıları, İl ve İlçe Müftülüklerinde görevli din görevlilerimiz ve personelimiz katıldı. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla, Din Görevlilerine yönelik düzenlenen “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” Konulu Konferans, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temel İslami Bilimler Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban KARASAKAL tarafından verildi.  

Konferans programı, Kurra Hafız Ahmet Çiftli Hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardında Diyanet İşleri Başkanlığının Din görevlileri haftası münasebeti ile hazırlamış olduğu tanıtım videosu ile devam etti.      

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR “Allah’ım bu lütfu bizden almasın inşallah. Bu günlerimizi aratmasın. Bize Resulünün mihrabını, minberini, kürsüsünü lütfeden Rabbime nihayetsiz şükürler olsun, din hizmeti görevinde bulunmak bir ayrıcalıktır. Din görevlisi mihrabı, minberi, kürsüyü sahip çıkmalı, zaman mefhumu gözetmeden irşat vazifesini icra etmelidir.” dedi.  

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında” Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda camiler ve din görevliler haftası programlarıyla bir farkındalık oluşturmaya çalışıyor, sizler de sahip olduğunuz tüm imkanlarla cami ve irşat görevini en iyi şekilde yürütmenin gayreti içinde olmalısınız. Bu millet sizlerden çok şey bekliyor” diyerek tüm personelin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti..   

Programa konuşmacı olarak katılan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temel İslami Bilimler Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban KARASAKAL, “Efendimizin emsalsiz örnek şahsiyetinden bizlere hisseler nasip eylesin. Gönüllerimizi ona aşk sarayı eylesin. Ve ona teslimiyet noktasında hepimizi muvaffak eylesin inşallah” diyerek, din görevlisinin görevini icrası yönünden hiçbir mazeret üretmeden görevini en iyi şekilde ifa etmesi gerektiğini belirterek, Peygamber efendimizin hayatından, asr-ı saadetten örnekler vererek “Peygamberimiz Cami ve İrşat” konusu çerçevesinde konferansını icra etti. 

Program Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR’ın, konferansını icra eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban KARASAKAL’a ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine plaket takdimiyle son buldu. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret