Bursa’da Din Görevlileri Maaşlarıyla Yardım Kampanyasına...

Bursa'da Din Görevlileri Maaşlarıyla Yardım Kampanyasına Katıldılar

din görevlileri maaşlarıyla yardım kampanyasına katıldılar

10 Nisan 2020 - 11:25

Ülkemizde korona virüsü vakalarının görülmesinin hemen ardından, Bursa İl Müftülüğü, personelinin katılımıyla yardım kampanyası başlattı. Bu kampanyada din görevlileri kendi maaşlarından 253.737tl bağışta bulundular. Bağışın bir kısmı mahallinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, geri kalan 211.737tl daha sonra Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyası çerçevesinde açılan ilgili hesaplara aktarılmıştır.

Konuyla ilgili Bursa İl Müftüsü İzani Turan, “Salgının başladığı ilk günlerden itibaren din görevlilerimiz, valilik ve kaymakamlıkların Vefa Sosyal Destek programları dahilinde ve görev yaptıkları mahallelerde kapı kapı dolaşarak yardım kampanyalarına katıldılar. Kendi maaşlarından da kampanyalara katkı sağlayarak üzerlerine düşen sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye gayret ettiler. Bundan sonraki süreçte de personelimiz devletimizin başlattığı yardım kampanyalarına katılmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

İl Müftülüğünün başlatmış olduğu yardım kampanyasında destek verilen gruplar arasında, Bursa’da eğitim gören, bu süreçte memleketlerine geri dönemeyen ve herhangi bir burs geliri olmayan yabancı öğrenciler de yer almıştır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...