Bursa’da Evladın Ecdada Vefası 

Bursa'da Evladın Ecdada Vefası 

evladın ecdada vefası 

02 Haziran 2021 - 11:25

Bursa il müftülüğü ve ilçe müftülükleri tarafından İstanbul’un Fethinin 568. Yıl dönümü nedeniyle okunan Hatimlerin ve Fetih surelerinin duası Muradiye Camii’nde yapıldı. 
Fatih Sultan Mehmet’in babası II. Murat tarafından yaptırılan Muradiye Külliyesi adeta Fatih Sultan Mehmet’in aile kabristanı olma özelliğini taşımaktadır. İstanbul’un Fethinin 568. Yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirilen dua programının Muradiye Külliyesinde yapılması güne ayrı bir anlam katmıştır. Kur’an ziyafetiyle başlayan program Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın konuşmasının ardından Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun’un okunan hatimlerin ve fetih surelerinin duasını yapmasıyla sona erdi.
Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan, Fatih Sultan Mehmet Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş, İstanbul gibi çok kıymetli bir şehri bizlere hediye etmiş, dehasını ortaya koyarak bizlere yol ve yön göstermiştir. “Evladın ecdada vefası” düsturundan hareket ederek bu fetih gününe Bursa olarak bizlerde dualarımızla katılmak istedik. Fatih Sultan Mehmet Han’ın aile kabristanı diyebileceğimiz Muradiye külliyesinde okuduğumuz hatimlerin ve fetih surelerinin duasını hep beraber yaptık, şeklinde konuştu. 
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program Cuma namazının kılınmasının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...