Bursa’da Müftümüz Yavuz Selim Karbayır, Gemlikte Düzenlenen...

Bursa'da Müftümüz Yavuz Selim Karbayır, Gemlikte Düzenlenen Hafızlık Icazet Porgramına Katıldı

müftümüz yavuz selim karbayır, gemlikte düzenlenen hafızlık icazet porgramına katıldı

07 Ekim 2022 - 11:25

Hafız olan Gemlik Amine Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursundan 19, Zeytin Dalı Yatılı Kız Kur’an Kursundan 5 Kız öğrenci olmak üzere 24 öğrenci icazet aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, Gemlik İlçe Kaymakamı Hasan Göç, İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Gemlik İlçe Daire Amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Yapılan Programa ilçe halkının da yoğun bir katılımı oldu.

Ezan Okuma Dünya İkincisi Emirgan Hamidi Evvel Cami İmam Hatibi Hafız Alpcan Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış Camiler ve Din Görevliler ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Gemlik İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ’ın açılış konuşması yaptığı programda” İcazet programımıza yakından uzakta iştirak eden tüm katılımcılara tek tek teşekkür ediyorum. Hafızlığını bitiren kız öğrencilerimizi, hocalarını ve onlara bu yolu açan velilerini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Ardından konuşmasını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt “İnsan için en büyük şeref hafız olmaktır. Kur’an-ı Kerimi ezberlemektir. Bu peygamberimizin (s.a.v) ifadesidir. Bu şerefe erişen yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Program Emirgan Hamidi Evvel Cami İmam Hatibi Hafız Alpcan Çelik, Emirgan Hamidi Evvel Cami Müezzin Kayyımı Hafız Azizi Mahmut Hardal ve Asım Kocabıyık Baş İmam Hatib-i Hafız Tamer Alat’ın mevlid, kaside ve naatlarıyla devam etti. Sonrasında hafızlara, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır tarafından icazet belgeleri verilirken, diğer katılımcılar tarafından hafızlığını bitiren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Program çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...