Bursa Müftülüğü Ulu Camii’nden Naklen Kadir Gecesi Programı...

Bursa Müftülüğü Ulu Camii’nden Naklen Kadir Gecesi Programı Yaptı

bursa müftülüğü ulu camii’nden naklen kadir gecesi programı yaptı

23 Mayıs 2020 - 11:25

Bursa Müftülüğü Hazin Ramazan’ı uğurlarken, Kadir Gecesi’nde Ulu Camii’nden naklen yayınladığı “Kadir Gecesi Özel” programıyla, ekranlardan olsa da Müslümanlarla buluştu.

İçinde bulunduğumuz salgın sürecinin başlamasıyla, alınan tedbirler gereği, Camiler cemaatle ibadete kapatılmıştı. Bursa Müftülüğü de sürecin başlamasıyla, din hizmetlerini “Vaaz Kürsüsü” programıyla sosyal medya hesaplarından ekranlara taşımıştı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte “Mukabele Vakti” programını da yayınlamaya başladı.

Kadir Gecesi için Ulu Cami’de Basın Yayın Medya İnovasyon birimince geceye özel program hazırlandı. Bursa’nın meşhur Kari’lerinin Kur’an tilavetleri gönülleri rahatlatırken, Murat Bakırkaya şefliğindeki ilahi korusu, Elveda Ramazan ilahileriyle izleyiciyle buluştu. Bursa İl Müftüsü İzani Turan gecede vaaz etti. Bursa Müftüsü İzani Turan vaazında; “İçinde bulunduğumuz zor zamanlarda, Rabbimizle buluşmak için adeta bir fırsat yakaladık. Günlük hayatın koşuşturmasında unuttuğumuz güzel hasletleri hatırladık. Kendimize vakit ayırmanın değerini anladık. Yüce Rabbimiz bizleri bu salgından tez zamanda kurtarsın. Ancak bu süreçte, hele ki Ramazan’la beraber kazandığımız güzel hasletleri unutmayalım. Hayatımızda hep onlara yer ayıralım.” dedi. Program Müftü İzani Turan’ın yaptığı duayla sona erdi.

Program ayrıca ilçe müftülüklerinin sosyal medya hesaplarından, Bursa Büyükşehir, Osmangazi Yıldırım Belediyesi hesaplarından ve yerel gazetelerin sayfalarından ve Bursa merkezli üç televizyon kanalından canlı yayınlanarak izleyiciyle buluştu. İzleyicilerin sayfalara yaptıkları yorumlarla, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdikleri görüldü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret