çanakkale şehitlerine" şiir Yarışması Siirt Finalini...

çanakkale şehitlerine" şiir Yarışması Siirt Finalini Pervari Ilçesi Kazandı

çanakkale şehitlerine" şiir yarışması siirt finalini pervari ilçesi kazandı

27 Mart 2019 - 19:11

Çanakkale Zaferi'nin 104’üncü yıl dönümünde öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini en güzel şekilde seslendirebilmek için yarıştı.

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" faaliyetleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığımızca lise öğrencileri arasında Mehmet Akif ERSOY'UN "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere okuma yarışmasının Siirt Finali Üniversite Konferans salonunda yapıldı.

Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde yer alan Konferans salonunda yapılan yarışmaya Siirt Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, Çok sayıda STK, Davetli ve öğretmen katıldı. Yarışmaya; Siirt merkez ve ilçelerde yapılan elemelerde birinci sırayı alan lise öğrencileri katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok’un başkanlığını yaptığı jüride; Siirt Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Siirt Diyanet Gençlik Koondinatörü Vaiz Mehmet Nafih Baydarman, Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü öğretim Görevlsi Dr. Talip Çukurlu ve Yavuz Sultan Selim Edebiyat Öğretmeni Galip Teymur görev yaptı.

İl geneli liseleri temsilen 8 öğrencinin katıldığı yarışmada zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Yarışma sonunda; Pervari Mesleki ve Teknik Lisesi Öğrencisi Esma Ceren Kartal birinci olurken, ikinciliği Şirvan Anadolu Lisesi Mehmet Abaca, üçüncülüğü ise Siirt Merkez Abdulhakim Ayten Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Genç kazandı.

İlk üçe giren öğrenciler altınla ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara ise 100’er Lira para ödülü verildi.

Çanakkale Zaferi’nin tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İl Müftüsü Ahmet Altıok, yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”