çanakkele şehitlerine şiirini Okuma Yarışmasında Bursa...

çanakkele şehitlerine şiirini Okuma Yarışmasında Bursa Birincisi Seçildi

çanakkele şehitlerine şiirini okuma yarışmasında bursa birincisi seçildi

29 Mart 2019 - 11:26

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Liseler arasında düzenlenen “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine İsimli Şiirini Ezbere Okuma Yarışması”nda Bursa İl seçmeleri gerçekleşti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen final yarışmasında, 17 ilçede yapılan elemeleri geçmiş ilçe birincileri performanslarını sergiledi. Bursa İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan yarışma sonunda Orhaneli Türkan Sait Yılmaz Anadolu Lisesi’nden Bahadır Bal birinciliği elde ederken, Nilüfer Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden Tuğba Kayhan ikinci,  Osmangazi Bursa Anadolu Kız Lisesi’nden Emel Demir üçüncü oldu. Jüri üyeleri İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Öğr. Görevlisi Ayşe Energin, Nilüfer A.İ.H.L. Edebiyat Öğretmeni Kadriye Ertürk, İl Müftülüğü Şube Müdürü Murat Bakırkaya ve İl Gençlik Koordinatörü Yavuz Yedek, her biri birbirinden değerli gençler arasında dereceye girenleri belirledi.

Hediye takdiminden önce selamlama konuşması yapan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, gençlerin bu şevkini tebrik ederek, vatan, ezan, bayrak için böyle heyecanlı nesilleri dinlemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Faaliyeti düzenleyen Bursa Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü başta olmak üzere İlçe Gençlik Koordinatörlükleri, jüri üyeleri, öğretmenler ve tüm katılımcı gençlere teşekkürlerini ileten Turan, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın, katılımcı tüm öğrencilerimize de müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonrasında katılımcı gençlerle Gençlik Koordinatörlüğümüze bağlı edebiyat ve şiir topluluğu kurulması ve zaman zaman etkinliklerde bir araya gelinmesi konusunda karar alındı.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda