Cankiri’da Camiye Geliyoruz Namazla Buluşuyoruz

Cankiri'da Camiye Geliyoruz Namazla Buluşuyoruz

camiye geliyoruz namazla buluşuyoruz

12 Şubat 2020 - 11:46

Camiye Geliyoruz Namazla Buluşuyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilere, camiye gitme ve namaz kılma alışkanlığı kazandırılması amacıyla ara tatilde “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesi başlatılmıştı.

18.01.2020 - 01.02.2020 tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında Çankırı İl Müftülüğüne bağlı camilerde yüzlerce öğrenci 15 gün boyunca camilere akın etti. Proje kapsamında düzenli olarak camiye gelen öğrencilere cami görevlileri tarafından değerlendirilme puanları verildi. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 02 Şubat Pazar günü Ahmet Yesevi Camiinde kapanış programı yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Bayram ÇELİK, Cezaevi Vaizi Yusuf AYDOĞAN, Din Hizmetleri Hizmetleri Uzmanı Kenan ALAMASLIOĞLU, cami görevlileri, veliler ve öğrencilerin katıldığı programda İl Müftü Yardımcısı Bayram ÇELİK yaptığı konuşma da  ;"Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır. Bunlardan birisi de Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen gençtir. Öğrencilerimizin çocuk yaşta gönüllerinin camiye bağlı olmasını çok önemsiyoruz. Onlara bu süreçte rehberlik eden değerli velilerimize, çocuklarımıza yardımcı olan din görevlilerimize ve tatillerinden fedakârlık edip camilerimizi süsleyen çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Program ara tatil boyunca camiye gelen çocuklarımızın oluşturduğu ilahi grubunun söylediği birbirinden güzel ilahiler ve öğrencilerimizin okuduğu Kuran tilavetleri ile devam etti. İl Müftü Yardımcısı Bayram ÇELİK’ in yaptığı dua ile sona eren program sonunda öğrenci ve velilere ikramda bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda