Cankiri’da Il Müftülüğümüz Din Kültürü öğretmenleri Ile...

Cankiri'da Il Müftülüğümüz Din Kültürü öğretmenleri Ile Istişare Toplantısı Yaptı

il müftülüğümüz din kültürü öğretmenleri ile istişare toplantısı yaptı

04 Kasım 2019 - 11:46

Din Kültürü Öğretmenleri ile İstişare Toplantısı

31 Ekim 2019 Perşembe günü Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaokul ve liselerde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB)öğretmenleri ile bir araya gelindi.

26 Eylül 2019’de yapılan Çalıştayın ardından yapılan bu toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Muammer ÖZTÜRK’ün katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasının ardından söz alan İl Müftümüz Bürhan KELEŞ açılış konuşmasında Din öğretiminin tarihçesi, Din öğretiminde tartışılan yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verdikten sonra, gençlerimizin sorunları ve Din görevlilerimiz ile Din Kültürü Öğretmenlerimizin sorumlulukları üzerinde durdu. Diyanet Gençlik Çalışmaları, 4-6 yaş Kur’an Kursu hizmetleri hakkında bilgi verdi.  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile meslek derslerinde verimin artırılabilmesi, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İmam-Hatip Liseleri ile birlikte okullarımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinde başarı elde edebilmek için nasıl çalışmalar yapılması gerektiği konularına temas etti. Özellikle okul temsilcileri olan din görevlilerimizin okul çalışmalarında daha verimli olması için öğretmenlerimizin destek olmasını isteyen KELEŞ,  kamuoyunda deizim vb. olarak gündeme gelen olumsuz akımlara karşı İslam dininin kucaklayıcı, fıtrata uygun, günümüz dünyasının problemlerine en etkili çözümleri sunan bir din olduğunun gençlere anlatılmasının gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, yaklaşan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle okullarda yapılacak etkinlikler hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu.

Toplantı sonunda İl Gençlik Koordinatörü Hüseyin YAZICI 2018-2019 Eğitim ve Öğretim döneminde İl Müftülüğü’nün çalışmalarını slayt eşliğinde sundu. Katılımcıların gençlik çalışmalarına yönelik öneri ve teklifleri ile toplantı sona erdi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda