Cankiri’da Il Müftüsü Bürhan Keleş: Bulunduğunuz Yerde Iz...

Cankiri'da Il Müftüsü Bürhan Keleş: Bulunduğunuz Yerde Iz Bırakın!

il müftüsü bürhan keleş: bulunduğunuz yerde iz bırakın!

19 Şubat 2019 - 11:46

İl Müftüsü Bürhan KELEŞ: “Sizler bulunduğunuz yerde toplumun önderisiniz, iz bırakacak hizmetler yapın” dedi

Korgun İlçe Müftülüğü’nün Şubat ayı mutat personel toplantısına Korgun Kaymakamı Göksel YÜKSEL, Belediye Başkanı Halil ÖZ, İl Müftüsü KELEŞ, İlçe Müftüsü Mahmut AY ile İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Doç. Dr. Ömer MENEKŞE katıldılar.

Toplantıda açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mahmut AY, toplantıyı teşrif eden Korgun Kaymakamına, Belediye Başkanına ve İl Müftüsüne ve Eğitim Uzmanına teşekkürlerini arz ettikten sonra, İlçe Müftülüğü olarak yaptıkları ve yapmayı planladıkları din hizmetleri konusunda sunum yaptı.

İl Müftüsü Bürhan KELEŞ,  personelle tanışmak, hizmetleri yerinde incelemek ve rehberlik etmek için her ay bir ilçenin aylık mutat personel toplantısına katıldıklarını, böylelikle halkımıza etkin ve verimli din hizmetleri sunmayı amaçladıklarını söyledi.

İl Müftüsü KELEŞ: “Bu gün halkımız, her zaman olduğundan daha çok Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın din hizmetine muhtaç durumdadır. Biz, cami merkezli ve cami dışı din hizmetleri sunuyoruz. Özellikle cami dışı din hizmeti olarak gençlik hizmetlerimiz önemlidir. Bunun için her din görevlimizin on gencimize rehberlik etmesini, şayet köyünde çocuk veya genç yoksa tanıdığı başka bir yerdeki gencimize rehberlik etmesini istiyoruz. Din görevlileri imanı ve ahlakıyla topluma örnek olmalıdır. Bu örnekliği sağladığımız zaman hizmetlerimiz toplumda karşılık bulacaktır. Sizler bulunduğunu yerlerde iz bırakacak kalıcı hizmetler yapmaya çalışın. Bunu yolu da insan yetiştirmekten, gençliğe hizmet etmekten geçiyor” dedi.

İl Müftüsü KELEŞ: Memur olarak devlete ve topluma, vicdani olarak da Allah’a karşı sorumlu olduklarını, bu gereğinin birlik ve beraberlik içinde ortak çalışmayla olacağını, böyle bir sinerji ortamını sağladığı için başta İlçe Müftüsü olmak üzere tüm personele teşekkürlerini ifade etti.

İlçe Kaymakamı Göksel YÜKSEL ise din görevlilerinin devletimizin taşranın en ücra köşesindeki temsilcisi olduğunu, din hizmetiyle birlikte başka toplumsal görevleri de üslenmeleri gerektiğini ifade etti. Kaymakam Yüksel GÖK: “İlçe Müftümüze ve din görevlilerimize başta gençlik hizmetleri olmak üzere aktif çalışmaları için teşekkür ederim dedi.

Toplantı İlçe Müftüsü Mahmut AY’ın kapanış konuşmasıyla son buldu

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu