Cankiri’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

Cankiri'da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

vekâletle kurban organizasyonu tanıtım toplantısı

02 Haziran 2023 - 11:45

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezinde “Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Cemaleddin Ferruh Kur’an Kursu Yöneticisi Osman Uslu’nun Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, vekâletle kurban sinevizyonunun izlenmesi ile devam etti. Selamlama konuşmasında, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kurbanın özel bir ibadet olması sebebiyle Başkanlığımızın her personeline önemli sorumlulukların düştüğünü belirtti. Başkanlığımızın su kuyusu açma gibi yurt dışındaki faaliyetlerine değinen Şahin, milletimizin hayrî hizmetlere kayıtsız kalmadığını dile getirdi. Yurtdışında yapılan hizmetler vesilesiyle oradaki insanların ülkemize ve milletimize saygılarının arttığını ve birliğimiz ve beraberliğimiz için dua ettiklerini ifade etti. Başkanlığımızca her sene yürütülen Vekâletle Kurban Organizasyonu kapsamında din görevlilerimize başarılı hizmetler yürütmeleri temennisinde bulunan Şahin, her görevlimizin sahada etkin bir şekilde rol olması gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mehmet Fatih Tunç, vekâletle kurban organizasyonu hakkında sunumda bulundu. Tunç “Vekâletle kurban organizasyonun 1993 yılından beri  devam ettiğini, bu sene 149 ülkede organizasyonun yürütüleceğini, 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na 525 bin 550 hisse kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere emanet edildiğini” söyledi.  “Hangi ülkeye ne kadar kurban bağışlanacağı tahmin edilemediğinden ve belli ülkelerin öne çıkıp belli ülkelerin kurban yardımından mahrum kalabileceğinden ötürü bağışçılarımıza ülke tercihi yaptırılmadığını, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesinde ülkenin ekonomik ve sosyal durumuna, nüfus ve demografik yapısına, ülkede güçlü bir yerel paydaş bulunma durumuna, afet, kıtlık, kuraklık, iç savaş gibi olumsuz şartların olup olmamasına bakarak belirlendiğini,” söyleyen Tunç, sunumunda “Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin yurt içinde 5.950 TL, yurtdışında ise 2.750 TL olarak belirlendiğini, vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, din görevlileri, https://bagis.tdv.org internet adresinden veya mobil bağış uygulamasını kullanarak online bağış yapabileceklerini,  PTT şubeleri ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden kurban vekâleti de verebileceğini” ifade etti.

Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısına, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. Program görev yaptıkları süre zarfında değerli hizmet ve özverili çalışmalarda bulunup emekli olan din görevlilerimize plaket takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri