çankırı Il Müftülüğü çankırı’dan Diyanet Ve Acente Ile...

çankırı Il Müftülüğü çankırı’dan Diyanet Ve Acente Ile Hacca Gidecek Tüm Hacı Adayları Için "hac Eğitim Seminerleri" Düzenledi.

çankırı il müftülüğü çankırı’dan diyanet ve acente ile hacca gidecek tüm hacı adayları için "hac eğitim seminerleri" düzenledi.

20 Mayıs 2023 - 11:45

16-18 Mayıs 2023 tarihlerinde Ahmet Yesevi Camiinde düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasında İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İlimizden 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için Merkez başta olmak üzere 10 ilçemizde de hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde hacı adaylarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Hacı adaylarımız yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Seminerde Müftü Şahin, "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık " konularında sunum gerçekleştirdi.

İl Müftü Yardımcısı Esma Uysal "Kadınlara Özgü Konular”, “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı”, İl Vaizi Hüseyin Yazıcı “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Haccın Çeşitleri”, Sağlık İl Müdürlüğü Görevlisi "Temel Sağlık Bilgileri", Şube Müdürü Abdullah Salman "Hz. Peygamber, Mescidi Nebevi ve Medine", konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri