çankırı Müftülüğünden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü...

çankırı Müftülüğünden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı

çankırı müftülüğünden 3 aralık dünya engelliler günü programı

06 Aralık 2019 - 11:46

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜNDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Çankırı İl Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü tarafından Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezimizde engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile bir program gerçekleştirildi.

Din Hizmetleri Uzmanı Kenan ALAMASLIOĞLU tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan programda Merkez Tokievleri Camii İmam Hatibi, KYK Emir Karatekin Yurdu Manevi Danışmanı ve İl Engelli Koordinatörü Eyüp GANİ tarafından İl müftülüğümüzce engellilere ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bir sunum yapıldı.

Sunumun ardından konuşma yapan İl Müftü Yardımcımız Hasan Limon, “Çankırı Müftülüğü olarak engelli vatandaşlarımızın dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek suretiyle engelli ve ailelerine dini rehberlik ve manevi destek sağlamakta olduklarını” ifade ederek peygamberimizin “görme engelli birine rehberlik etmenin, işitme ve konuşma engelli birine anlayacağı bir şekilde anlatmanın, bir ihtiyacı konusunda yol göstermemizi isteyen birine yol göstermenin, derman arayan dertliye yardım etmenin, yürüme güçlüğü çeken bir insanın koluna girip destek olmanın ve konuşmakta zorlanan bir insanın meramını ifade etmenin sadaka olduğu” hadisini hatırlattı. Daha sonra “Dünya bir imtihan âlemidir. Bu imtihan âleminde engelli olmak bir eksiklik ve kusur olmadığı gibi, sağlıklı olmak da bir üstünlük sebebi değildir. Bu itibarla bize düşen görev engellilerin hayatta karşılaştıkları sıkıntı ve problemlere karşı yardımcı olmak ve manevi destek sağlamaktır” dedi. “Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerimize bekledikleri tüm alanlarda umut olmasını yüce Allahtan niyaz ediyor, bütün engelli kardeşlerime ve onların yakınlarına sabır ve huzur diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün mensuplarımızla her zaman engelli kardeşlerimize yardımcı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Yeter ki engeller gönüllerimizde ve kalplerimizde olmasın. Diğer bütün engelleri birlikte aşacağımıza yürekten inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra program engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin yaşamış oldukları sıkıntıları ve İl Müftülüğümüzden beklentilerini içeren dilek ve temennileri ile sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret