Denizli’de ‘deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye...

Denizli'de ‘deprem Anı, çök Kapan Tutun Ve Tahliye Tatbikatı’ Gerçekleştirildi

denizli'de ‘deprem anı, çök kapan tutun ve tahliye tatbikatı’ gerçekleştirildi

04 Kasım 2022 - 12:05

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı protokol kapsamında ülke genelinde yapılan "Deprem Anı Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı", Denizli'de de 368 ayrı noktada 7 bin 92 kişinin katılımıyla icra edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve AFAD Başkanı Yunus Sezer’in video konferans ile bağlandığı 2022 Afet Tatbikat yılı kapsamında Diyanete bağlı kurumlarda eş zamanlı olarak yürütülen "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Denizli'de Vali Ali Fuat Atik’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikata Vali Ali Fuat Atik'in yanı sıra İl Müftüsü Mehmet Aşık, AFAD İl Müdürü Ali Etiz, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, müftülük ile AFAD personelleri ve kursiyerler katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen tatbikat hakkında Vali Ali Fuat Atik bilgiler verdi. Vali Atik yaptığı konuşmada; “İlimizde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 368 kurumda 7 bin 92 kişi ile birlikte tatbikatımızı yapacağız. Ayrıca 2022 Afet tatbikatı yılında ilimiz AFAD Müdürlüğünce, 1339 kurum, kuruluş, sanayi, yurt, site v.b. yerlerde 259 bin 913 kişi ile tatbikat icra edilmiştir. 416 kurum ve kuruluşta, 513 bin 705 kişiye afet eğitimleri verilmiştir." dedi.

Konuşmadan sonra "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" kapsamında Türkiye’de eş zamanlı olarak verilen Deprem tatbikatına Vali Atik, kursiyerlerle birlikte katılarak deprem anında alınacak tedbir ve uygulamalara bizzat iştirak etti.

İlk siren çalmasıyla deprem alarmı verildi, daha sonra tehlike geçti alarmı verilerek, tahliye yapıldı.

Tahliye sonrası tatbikata katılan protokol üyeleri, kursiyerler ve personellerin toplanma alanında buluşması sonrası tatbikat sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...