Denizli’de 136 Yıllık Tarihi Cami Restore Edilecek

Denizli'de 136 Yıllık Tarihi Cami Restore Edilecek

136 yıllık tarihi cami restore edilecek

06 Ekim 2020 - 12:05

Denizli İli Pamukkale İlçesi Belenardıç Mahallesindeki 136 yıllık tarihe sahip olan Belenardıç Camii’ nin, Pamukkale Belediyesi tarafından restore edilmesi için İl Müftülüğü’nde protokol imzalandı.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasında anlamlı bir protokole imza attılar. İl Müftülüğü’nde imzalanan protokolle Pamukkale Belediyesi, 136 yıllık tarihe sahip olan Belenardıç Camisi’nin restorasyonunu gerçekleştirecek.

‘Ecdadımızın Emaneti Olan Camimiz En Güzel Şekilde Yenilecek’

Böyle güzel bir hayır işine vesile oldukları için çok mutlu olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlara ‘hayır işinde yarışın’ mesajı veriyor. Biz de ilahi emirden yola çıkarak Pamukkale Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. İlçemizin Belenardıç Mahallesinde 1884 yılında yapılan ve ecdat yadigârı olan mükemmel bir eser olan Belenardıç Camisi, daha çok Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerimizde bulunan bir mimariye sahiptir. Bu camimizde çivi kullanılmamış ve kök boya ile boyanmış. Oradaki vatandaşlarımız tarafından aktif olarak kullanılan camimizin restore edilip korunması bize nasip oldu. Ekim ayında başlayacağımız restorasyon işlemleri ile ecdadımızın emaneti olan camimizi en güzel şekilde yenileyip, çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden halkımızın hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

“Camisinin Restorasyonu Haftamıza Denk Gelmesi Ayrı Bir Anlam Taşıyor”

İl Müftüsü Mehmet Aşık’da Belenardıç Camisinin restorasyon konusunun daha önce çok kez gündeme geldiğini ifade ederek, “Tarihi değere sahip bu camimizin restorasyon işlemi Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye kısmet oldu. Pamukkale Belediyemiz, Belenardıç Camisinin restorasyonunu yaptıktan sonra inşallah tekrardan milletimizin hizmetine sunacak.  Bu anlamlı hizmetinden dolayı Avni başkanımızdan Allah razı olsun diyoruz. Rabbim bu iyiliğini ahiret gününde de takdir olarak karşısına çıkarsın. Ayrıca bu hayır işinin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasına da denk gelmesi ayrı bir anlam taşıyor” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...