Denizli’de Afad’dan Tatbikat öncesi Personele Eğitim

Denizli'de Afad’dan Tatbikat öncesi Personele Eğitim

afad’dan tatbikat öncesi personele eğitim

03 Kasım 2022 - 12:05

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Kur'an kursu öğreticilerine yönelik “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikat Eğitimi” düzenlendi.

Denizli İl Müftülüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde il müftülüğünde görev yapan personele yönelik  “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikat Eğitimi” verildi.

Pamukkale Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya İl Müftüsü Mehmet Aşık,  AFAD İl Müdürü Ali Etiz, İl Müftü Yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen ve Hamide Belgrat, şube müdürleri, ilçe müftü vekilleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve müftülük personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, insanoğlunun afet ile her zaman yüz yüze gelme ihtimalini hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan protokol kapsamında başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlerin öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılacak doğru davranışların personelimize kazandırılmasına yönelik, 'Afet Farkındalık Eğitimi' düzenlenmiştir. Aldığımız eğitimlerin pekiştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanımız  Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımları ile başkanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatının tüm birimlerine yönelik 03 Kasım 2022 Perşembe günü Saat: 10.00'da Başkanlığımız merkezli, müşterek ve eş zamanlı 'Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı' gerçekleştirilecektir. Bu konuda kıymetli görevlilerimizin yapması gerekenleri tekrar eğitimimizde hatırlayacağız. Değerli İl Müdürümüze ve ekibine, eğitimimize katılan personelimize teşekkür ediyorum." dedi. 

AFAD İl Müdürü Ali Etiz yaptığı konuşmada, "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız, ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2022 yılını 'Tatbikatlar Yılı' olarak ilan etti. Kurumumuz olarak bizden eğitim isteyen kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, eğitimler sayesinde her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın personelinin bu eğitimler vesilesiyle bilinçlenmesi, toplumumuzun farkındalığını artıracağına inanıyorum. Değerli İl Müftümüz başta olmak üzere toplantımıza ilgi ve alaka gösteren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Arama Kurtarma Ekip Şefi Doğan Tufan “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi” seminerini gerçekleştirdi.

Seminer katılımcıların sorularını sorarak karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...