Denizli’de Ailenin Korunması Ve şiddetin önlemesine Yönelik...

Denizli'de Ailenin Korunması Ve şiddetin önlemesine Yönelik Panel

ailenin korunması ve şiddetin önlemesine yönelik panel

29 Kasım 2022 - 12:05

Denizli İl Müftülüğü tarafından "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" kapsamında din görevlilerine yönelik panel düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında çalışmalar yürütüyor. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla  ülke genelinde on iki ilde  "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu seminer veya paneller düzenleniyor.

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen panel, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Panele İl Müftü Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret Gül, Denizli Kadın Konukevi Müdürü Tuğba Erşen Yüksel, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, vaizler, şube müdürleri, Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan oturum başkanı İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, aile kurumu ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların önemine dikkat çekerek, "Aile kurumu için, Kur’an-ı Kerim’e ve Allah Rasülü'nün (sav) tatbikatı çerçevesinden baktığımızda, onun üzerine titremenin ve emanet şuuruyla hareket edilmesi gereken asli vafize olduğunu görürüz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın maruz kaldığı her türlü şiddet hadiselerinin son bulması için çalışmalar aralıksız sürdürmektedir. Ülke genelinde ilimiz dahil on iki ilde 'Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması' uygulanacak olan panelimizle toplumsal farkındalığa katkı sunacaktır. Davetimize icabet eden görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.  

Kadın Konukevi Müdürü Tuğba Erşen Yüksel de, "Kadına Yönelik Şiddet Farkındalık Seminerleri" başlıklı sunumunu yaptı. 

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Fikret Gül ise, "Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 

Sunumlar sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile panel sona erdi.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret