Denizli’de Engelliler Kur’an Kursu Açıldı

Denizli’de Engelliler Kur’an Kursu Açıldı

denizli’de engelliler kur’an kursu açıldı

28 Mayıs 2022 - 12:05

Denizli Müftülüğü İl Engelli Koordinatörlüğü Merkezi ile İşitme ve Görme Engelliler Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Denizli Pamukkale Müftülüğü’ne bağlı Allı Camii müştemilatında bulunan İl Engelli Koordinatörlüğü Merkezi ile İşitme ve Görme Engelliler Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılışa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Müftü Yardımcıları Semih Keskin, Ramazan Özgün Türkmen, Hamide Belgrat, Pamukkale Müftüsü Hüseyin Uysal, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı görme engelli Emre Akşit'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı konuşmada, “Yüce dinimiz İslam’da engelli ya da engelsiz her insan değerlidir. Bizatihi insan olarak yaratılan herkes her türlü saygı ve hürmet gösterilmeye layıktır. Denizli Müftülüğü olarak her yıl 3 Aralık’ta kahvaltı programlarıyla, ramazan aylarında iftar programlarıyla, kendilerine özel hazırladığımız tüm programlarda engelli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı mutlu oluyoruz." dedi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) ile âmâ sahâbî Abdullah b. Ümmi Mektûm arasında cereyan eden olayı anlatan Müftü Aşık, olaydan sonra Hz. Peygamber, Abdullah b. Ümmi Mektûm’un yanına her gelişinde ona “Ey hakkında Rabbimin beni uyardığı zat merhaba!” diyerek, urbasını altına serip kendisine hürmet gösterdiğini söyledi.

Asr-ı Saadet döneminde engelli sahabelerin toplumun içerisinde aktif rol aldığını kaydeden Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ortopedik özürlü Muaz b. Cebel, bir kulağını savaşta kaybeden Ammar b. Yasir, bir gözünü savaşta yitiren Ebu Süfyan ve yine görme engelli Semüra b. Cündüb gibi engellilerin valilik makamına layık görülmeleri ise engellilerin toplumda aktif rollerde görevlerde bulunduklarını göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının görevleri arasında bulunan toplumun bütün kesimine sahih dini bilgiyi öğretme anayasal vazifedir. Bu sebeple Başkanlığımız tarafından İl Müftülüğümüz başta olmak üzere ilçelerimizde dahil tüm engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet sunmak için engelli koordinatörlerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bugün burada engelli vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek için onlara uygun dizayn edilmiş Kur'an kursumuzu açıyoruz. Bu kursumuzun faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülde teşekkür ediyorum."

Müftü Aşık'ın konuşması sonrası görme ve işitme engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim'e geçme belgeleri Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal'ın duasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Kur’an Kursunu gezen protokol üyelerine İl Engelli Koordinatörleri Muhammed Sıddık Kodak ile Hacer Yenidede öğrenciler ve kurs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program misafirlere yapılan ikramlar ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret