Denizli’de Il Müftülüğü’nden Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi...

Denizli'de Il Müftülüğü’nden Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması ödül Töreni

il müftülüğü’nden mevlid-i nebi gençlik bilgi yarışması ödül töreni

31 Temmuz 2021 - 12:05

Diyanet İşleri Başkanlığı, "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik çevrimiçi "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Denizli İl Müftülüğü, yarışmada Denizli’de dereceye giren ilk 100’e giren öğrenciler ödüllendirildi.

Denizli Valiliği Konferans Salonu’nda koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Öncelikle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Alemlere rahmet Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’i anlamak için düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Gençlik Yarışması’nda ‘Hadislerle O’nu Anlamak’ kitabından çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz yarışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği yarışmanın büyük önem arz ettiğini ifade eden Müftü Aşık, "Gençler! Dinimizi sahih dini bilgilerle öğrenmemiz lazımdır. Aklımızı kiraya vermemek için sahih dini bilgilerle kendimizi donatmamız gerekiyor. Bunun içinde Diyanet İşleri Başkanlığımız vatandaşlarımıza sahih dini bilgileri ulaştırmada çeşitli alanları kullanarak çok önemli bir vazife icra ediyor. İşte bunun bir örneği de Hz. Peygamber'in örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışmasıdır.” şeklinde konuştu

Konuşmanın ardından yarışmada İl Birincilerine 2 şer tam altın, İkinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, 4 ile 10 arası dereceye girenlere 250 şer TL, 10 ile 30 arası dereceye girenlere 200 ‘er TL, 30 ile 100 arası dereceye girenlere 100’er TL ödül verildi.

Denizli Valiliği Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...