Denizli’de Il Müftüsü Mehmet Aşık’ın Mevlid Kandili Mesajı...

Denizli'de Il Müftüsü Mehmet Aşık'ın Mevlid Kandili Mesajı Ve Mevlid-i Nebi Hafta Mesajı

il müftüsü mehmet aşık'ın mevlid kandili mesajı ve mevlid-i nebi hafta mesajı

29 Ekim 2020 - 12:05

İdrak etme bahtiyarlığına erdiğimiz Mevlid Kandili; insanlığa adaleti, hakikati, merhameti öğreten, ilmi, hikmeti güzel ahlakı ve iyiliği yaşayarak gösteren nübüvvet zincirinin son halkası ve peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in dünyayı şereflendirdiği bir gecedir.

Peygamber Efendimizin nübüvvetiyle cahiliye diye tabir edilen dönemin dengeleri altüst olmuş, O'nun getirdiği öğretilerle bireysel, toplumsal ve evrensel anlamda, ahlak, düşünce ve yaşam alanında tarihin en büyük inkılabı, dönüşümü ve dirilişi yaşanmıştır. Ahlaki erdemlerin kaybolduğu, değersizliğin hakim olduğu, güçlünün zayıfı ezdiği, zulmün topluma hakim olduğu Arap yarımadası; ilmin, hikmetin ve merhametin aydınlığında saadet asrına kavuşmuş, cahiliye karanlığından yolunu şaşırmış insanlar; kardeşliğin, ahlakın, ahde vefanın, aile huzurunun ve bütün iyi ve insani davranışların en güzel örneklerini ortaya koymuşlardır.

Rabbimizin en güzel nimetlerinden biri olan ailenin en tatlı meyveleri olan çocuklarımız, ihmal edilemeyecek kadar emanet vasfını haiz, Efendimiz,(s.a.v.)'in ifadesiyle "cennet çiçekleri" mesabesindeki göz bebeklerimizdir. Cahiliyye gibi çocuklar açısından şefkatsizlik, merhametsizlik ve tehlikenin kol gezdiği bir ortamda Rahmet Peygamberi (s.a.v.)'nin sevgi, şefkat merhamet ve muhabbetin en güzel örneklerini çocuklar üzerinden bizlere aktarması, hem çocuğa değer hem de ilgi konusunda rol modellik (örnek olma) açısından paha biçilmez bir nimettir. Dünyayı etkisi altına alan salgın süreci hem aile kurumunu hem de çocukları olumsuz etkilemiş olup, evde aile bireyleriyle daha fazla vakit geçirme imkanı vesilesiyle arzu edilen kaynaşma, muhabbet ve faydalı iletişim beklentilerinin aksine aile içinde eşler arası, çocuk-ebeveyn arası diyalogların,iletişim kurma tarzlarının adabı muaşeret ölçülerini hiçe sayar noktaya geldiği alanın ilgilileri tarafından dile getirilmekte bu vb. olumsuzlukların varlığı her gün medyaya yansıyan haberlerden,yaşanmışlıklardan anlaşılmaktadır. İşte böyle bir dönemde kurumumuz aile ve çocukları gündeme alarak, işin uzmanlarıyla bir çok sosyal medya etkinliği düzenleyerek konuya verdiği ehemmiyeti ortaya koymaktadır. Dolayısıyla Efendimiz (s.a.v.)’in hem aile hem çocuklar için getirdiği ölçüler, çözüm önerileri  akl-ı selim düşünenler için bir can simidi mesabesinde olup, bizlere düşen Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle bu değerleri ölçüleri hayata geçirmeye gayret göstermektir. Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birliktelik için alınan tedbirlerin yanında hepimizin vazifesi bu konuda sorumluluk üstlenmektir. Müslüman olma hassasiyeti ve çocuklar için ebeveyn olma sorumluluğu böyle davranmayı gerektirmektedir.

2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası 26 Ekim-01 Kasım 2020 tarihleri arasında idrak edilecektir. Başkanlığımız, öteden beri özelde milletimiz; genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Hafta vesilesiyle ilimizde de TV ve sosyal medya üzerinden pek çok farklı etkinliklerle “Peygamberimiz ve Çocuk” konusu işlenecektir.

Ayraca son günlerde çeşitli bahanelerle inançlar ve toplumlar arasında yıkıcı, ihtilaflara yol açabilecek söylemlere başvuran Emmanuel Macron’un ve onun güdümündeki Charlie Hebdo dergisinin İslam’a, O’nun aziz Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ve müslümanlara yönelik kışkırtıcı söylemlerini, gayr-i ahlaki yayınlarını şiddetle tel’in ve teşhir ediyor, toplumun tüm kesimlerini bu çirkin tavırlar karşısında sağduyudan ve barıştan yana tavır almaya çağırıyoruz.

Böyle sıkıntılı bir süreçte bize teselli kaynağı olan Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, tüm halkımızı yapacağımız programları TV ve sosyal medya üzerinden takip etmeye davet ediyorum.

Mevlid Kandili, 'O'nun güzel hayatını, ahlakını, hatırasını içimizde, işimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşatmaktır. Bu gecenin ailemize,çocuklarımıza milletimize ve Alem-i İslam’a huzur, bereket, sukunet ve barış getirmesini, bizleri ve tüm insanlığı bu salgın hastalıktan halas eylemesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

                                                                                                       


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...