Denizli’de Kur’an Bülbülleri Birinci Olmak Için Ter Döktü

Denizli'de Kur’an Bülbülleri Birinci Olmak Için Ter Döktü

kur’an bülbülleri birinci olmak için ter döktü

21 Eylül 2022 - 12:05

Diyanet İşleri Başkanlığınca hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarındaki erkek öğrenciler arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali” Denizli'de yapıldı.   

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarındaki erkek öğrencilere yönelik düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" Türkiye Finali Denizli İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii'nde düzenlendi.

Programa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali Değirmenci, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Çameli Kaymakam V. Kübra Eroğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkez Müdürü Dr. Mustafa Acar, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın yoğun katılımıyla yapılan yarışmaya yedi bölgeden yedi erkek Kur'an kursu öğrencisi katılarak Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyabilmek için mücadele etti.

Yarışmanın seçici kurul jüriliği Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş'un başkanlığında gerçekleştirirken, üyeler ise Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Hasan Kazancı ile Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Üzeyir Gür'den oluştu.

 Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Denizlimizde halkımızın büyük teveccühü ile bu güzel camimizde Allah Rasulü'nün (sav) methüsena ettiği bir programa şahitlik etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye final yarışmasının “Kur’an Ziyafeti” olduğunu dile getiren Müftü Aşık, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında eğitim gören erkek öğrenciler arasında düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali’ni Denizlimizde yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç hafta öncede Ege Bölge Hafızlık Finallerini Denizli'de yaptık. Bugün burada yedi bölgenin birincisi arasından hayat kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i en güzel okuyanlar arasından Türkiye birincisi seçilecektir. Denizli bu açıdan bu sene çok bereketli geçiyor. Bu yarışma bir ‘Kur’an Ziyafeti’dir. İcra ettiğimiz bu meclis meleklerin gıpta ile baktığı bir yerdir. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışma sonunda seçici kurul tarafından belirlenen puanlamaya göre İzmir’den katılan Kestane Pazarı Merkez Kur'an Kursu öğrencisi Melih Tarım birinci, Amasya'dan katılan Büyükağa Medresesi Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Mert Talha Demir ikinci, Elazığ'dan katılan Altınçevre Yatılı Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi Muhammed Fatih Yel ise üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışmaya katılan tüm öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi ve hayırseverlerinin katkıları ile çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonunda katılımcılara çeşitli ikramlar yapılarak program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı