Denizli’de Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak Projesi...

Denizli'de Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak Projesi Tanıtıldı

manevi değerlerimizi gençler yaşatacak projesi tanıtıldı

28 Ekim 2019 - 12:06

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 2016 tarihi itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu’nda Diyanet Personeli Din Görevlileri “Dini Danışmanlar” olarak görevlendirilmekte ve yurtlarda kalan Üniversite Öğrencilerine dini danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Denizli’de yaklaşık yedi bin üniversite öğrencisinin kaldığı ikisi erkek, üçü kız olmak üzere toplam beş ayrı yurtta İl Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen altı adet din görevlisi, yurtta kalan öğrencilere dini danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Üniversite okuyan gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi öğrenmesi ve yaşatması gayesiyle hazırlanan “Manevi Değerlerimizi Gençler Yaşatacak” konulu proje, KYK Prof. Dr. Cevat Akşit Yurdu’nda düzenlenen bir etkinlik ile İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen tarafından tanıtıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda Yurt Müdürü Adil Yapar’ın yaptığı açılış konuşması yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, ülkemizin içinde bulunduğu stratejik durum ve çağımızın bize dayattığı kapitalist düzenin içinde, gençlerimizin iyi bir manevi değer eğitiminden geçmesi gerektiğini, bilgi kirliliğinden arındırılmış sahih dini bilgiye ulaşması için böyle bir proje hazırlandığını söyledi.

Haftalık sohbetler şeklinde gerçekleşecek olan projenin detayları hakkında bilgi veren Türkmen, gençleri bu derslere katılmaya davet edip programda ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda misafir olarak bulunan el-Bab'da Şehit olan Halit Topuz'un abisi Haluk Topuz, gençlere, kardeşinin şehit oluş hikayesi ve Türkiye’nin şuana kadar vermiş olduğu mücadele hakkında duygusal ve etkili bir sunum yaptı.

Programda İl Müftülüğü Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Oruç, KYK Manevi Danışmanları M. Fatih Eldemir, Veli Yalçın ve M. Arif Topuz da hazır bulundu.

Birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ve ikramların ardından program sona erdi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı