Denizli’de Müftü Aşık, “hayırseverler Ile Ihtiyaç Sahipleri...

Denizli'de Müftü Aşık, “hayırseverler Ile Ihtiyaç Sahipleri Arasında Gönül Köprüsü Kuruyoruz”

müftü aşık, “hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kuruyoruz”

29 Mart 2021 - 12:05

Denizli Pamukkale İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Pamukkale Şubesi koordinatörlüğünde hayırseverlerin maddi katkıları ve din görevlilerinin gayretleriyle "İyilik Paketi" adı altında hazırlanan 500 adet erzak kolisi ile 500 aileye de gıda olarak et dağıtım töreni düzenledi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii bahçesinde gerçekleşen dağıtım törenine Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Başkanlık emekli Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, Pamukkale İlçe Müftüsü ve TDV Pamukkale Şube Başkanı Hüseyin Uysal, şube müdürleri, il ve ilçe müftülük personeli, din görevlileri ile hayırseverler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, “Bizler Pamukkale Müftülüğü olarak, daha önceleri parça parça ama sürekli yaptığımız hayır faaliyetlerine farklı bir boyut kazandırmak istedik ve din görevlilerimiz aracılığı ile camilerimizden duyurular yapmak suretiyle halkımıza gıda kolisi bağışı kampanyası başlattığımızı, toplanacak kolilerinin Denizli'mizdeki yardıma muhtaç ailelere Beraat Kandilinde ulaştırılacağını ilan ederek duyurduk. Hamdolsun halkımız bu kampanyaya çok güzel destek verdiler ve bugün toplamda 500 koliye ulaştık. Ayrıca 500 aileye de et bağışında bulunuyoruz. Beraat kandili vesilesiyle toplamda 1000 ailenin kapısını çalıp, gönül hanelerine misafir oluyoruz inşallah.” şeklinde konuştu.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, birçok alanda hizmet vermekte, adeta ülkemizin, milletimizin manevi ordusu konumundadır. Devletimize ve milletimize hizmet etme şerefini bizlere veren Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Necip milletimizin vakfımıza emanet ettiği; fitre, zekat, kurban, su kuyusu, briket ev, gıda, sağlık yardımı ve benzeri maddi olarak bağışladığı her meblağı ihsan şuuru ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini ve huzurunu yaşıyoruz." dedi.

Berat Kandili’nde Pamukkale İlçe Müftülüğünün hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kurduğunu dile getiren Müftü Aşık, "Özellikle Denizli halkımızı mübarek Berat Kandilinde gönülden tebrik ediyor, kandilimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Pamukkale İlçe Müftüsü ve TDV Pamukkale Şube Başkanı Hüseyin Uysal'ın öncülüğünde, din görevlilerimiz, Kur'an kursu öğreticilerimiz, ilçe gençlik koordinatörlüğü personelimizin gayretleri ve en önemlisi hayırseverlerimizin maddi katkılarıyla 500 adet ‘İyilik Paketi’ adıyla hazırlanan erzak kolileri ile 500 aileye gıda olarak et yardımını bugün ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından din görevlileri hazırlanan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”