Denizli Müftülüğü Il Gençlik Koordinatörlüğü...

Denizli Müftülüğü Il Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları Aralıksız Sürdürüyor

il gençlik koordinatörlüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor

27 Ağustos 2018 - 16:48

16.08.2018 İl Gençlik Koordinatörlüğü Çalışmaları Aralıksız Sürdürüyor

Denizli İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü’nün liseli kız öğrencilerine yönelik planladığı yaz kursunda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinin yanında sosyal ve sanatsal faaliyetleri içeren programlar da bütün hızıyla devam ediyor.

İl Gençlik Koordinatörlüğünün başkanlığında Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Müftülüklerinin gençlik koordinatörlüklerinin katkılarıyla hazırlanan ve 25 Haziranda başlayan sekiz haftalık program 60 kız öğrencinin katılımıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan İl Gençlik Koordinatörü Vaiz Ayşe Altuntepe, "Gençleri sıkmadan, sevdirmeye dayalı bir eğitim ile, tatil dönemlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamayı amaçladık. 8 haftalık kursumuz gençlerimizin büyük ilgi ve beğenisi ile Kezban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu ile Bereketli İmam Hatip Ortaokullarında devam etmektedir. Projemiz kapsamında verilen eğitimlerimiz sayesinde gençlerimiz; Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinin yanı sıra kokulu taş, seramik boyama, karikatür çizimi gibi sanatsal faaliyetlerle sosyal becerilerini geliştirip eğlenerek öğreniyorlar. Sanatsal etkinliklerin yanı sıra Denizlinin en güzel mekânlarında gerçekleştirilen piknikler, kahvaltı programları, çeşitli yarışmalar gibi sosyal etkinlikler de gençlerin motivasyonlarını artırıyor." dedi.

Öğrencilerin hazırladığı mili ve manevi programlar sayesinde yaşayarak öğrenme fırsatının ortaya çıktığını belirten  Vaiz Altuntepe konuşmasını şöyle sürdürdü; “15 Temmuz ve Milli Demokrasi günü dolayısıyla şehit ailelerinin katılımıyla yapılan programımızı şehitlik ziyaretinde icra ettik. Bu sayede öğrenilen dini bilgilerinin yaşayarak özümsenmesine vesile olduk."

Kursun başarısının iyi bir ekip çalışmasına bağlı olduğunu belirten Vaiz Altuntepe, "Bu projede görev yapan ilçe gençlik koordinatörlerine ve Kur'an kursu öğreticilerine, her daim desteklerinden müftülerimize ve en önemlisi bu projede bize güvenerek bizleri yalnız bırakmayan gençlerimiz  ile ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”