Din Işleri Yüksek Kurulu Eskişehir De Bilgi Paylaşımı Programı...

Din Işleri Yüksek Kurulu Eskişehir De Bilgi Paylaşımı Programı Düzenledi

din işleri yüksek kurulu eskişehir de bilgi paylaşımı programı düzenledi

31 Aralık 2019 - 13:21

Din İşleri Yüksek Kurulu Eskişehir de  Bilgi Paylaşımı Programı Düzenledi

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar’ın katılımıyla Dini Soruların Cevaplandırılmasında usul ve esaslar konulu bilgi paylaşımı istişare toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğü Salonundaki programa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ile İl ve İlçe Vaizleri katıldı.

İl genelindeki vaizlerin katıldığı toplantıda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dünya Müslümanlarının göz bebeği olduğunu vurgulayarak Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Müslümanların hayatına yön veren bir konumda bulunduğunu ve Din İşleri Yüksek Kurulu kararlarının önemli olduğunu hatırlattı.  Halk tarafından gelen dini meselelerdeki soruların cevaplandırılmasında vaizlere büyük bir iş düştüğünü ve bu noktada Din İşleri Yüksek Kurulundan azami derecede istifade edilmesi gerektiğini belirten Müftü Gerek, programın Din İşleri Yüksek Kurulundan istifade edebilme noktasında ciddi bir çalışma olduğunu ifade etti.

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yaşar Seracettin Baytar, Dini Soruların Cevaplandırılmasındaki usul ve esaslar ile güncel meseleler hakkında bir sunum yaptı. Üç oturum halinde gerçekleşen program; vaizlerin soru, görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı