Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Işliyen, Stk Temsilcileri Ile...

Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Işliyen, Stk Temsilcileri Ile Bir Araya Geldi

diyanet işleri başkan yardımcısı işliyen, stk temsilcileri ile bir araya geldi

19 Ocak 2019 - 10:06

1001 Hatim duası için Erzurum’da bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.

Burhan İşliyen, Erzurum’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.

Burhan İşliyen Erzurum’da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

İşliyen, burada yaptığı konuşmada ülke insanının maneviyatına hizmet etme çabası gösteren kurum, kuruluş ve insanlara önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, “ Zaman zaman televizyon ekranlarına, kitapların, dergilerin sayfalarına yansıyan tevhidi, vahdeti ümmet olma şuurunu, bilincini zedeleyecek her türlü davranıştan uzak durmak gibi bir görevimiz var” dedi.

İşliyen, aşırı, zahirci, parçacı dini yorumlarla gençleri kendi geleneklerine, mezheplerine, hocalarına düşman haline getiren, sadece kendi grubunu tanıyıp da diğerlerini yok sayan taassup zihniyetinin, gençleri bekleyen en büyük tehlikelerden biri olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an kurslarında her yaş grubundan bir milyonun üzerinde öğrenci olduğunu ifade eden İşliyen, “Sadece 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında 140 bine yakın öğrencimiz var.

Camiler ve Kur’an kurslarının dışında Gençlik Spor Bakanlığıyla, Sağlık Bakanlığıyla ve Adalet Bakanlığıyla iş birliği içerisindeyiz.

Kredi Yurtlar Kurumlarına ait yurtlarda manevi rehberlerimiz var” diye konuştu.

İşliyen’in konuşmasının ardından, programa katılan kanaat önderleri ve STK temsilcileri söz aldı.

Programa, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr.

Fatih Kurt ve Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da katıldı.

Rektörlük ziyareti İşliyen, geleneksel “1001 Hatim” duası için Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programın ardından, beraberindeki heyetle Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr.

Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

İşliyen, daha sonra Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Yakutiye İlçe Müftülüğü’ne bağlı gençlik merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve merkezde bulunan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı