Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi...

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı Samsun da

14 Ocak 2023 - 19:05 - Güncelleme: 16 Ocak 2023 - 08:14

Merkez Taşra Buluşmaları kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. Ahmet Çekin, salonumuzda ilimizde görev yapan personel ile buluştu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İl Müftümüz Sayın Seyfullah Çakır’ın açış konuşmasıyla başlayan programa Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, İl Müftülüğü Personeli, İl Müftü Yardımcıları, 17 ilçe müftüsü, vaizler, din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

İl Müftümüz; “Bizler köklü bir medeniyetin, köklü bir kültürün temsilcileri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız çatısı altında toplumuza hizmet sunuyoruz. Cumhuriyetin Kuruluşundan bugüne her geçen gün artan personel sayısı, kurumsallaşma yönünde atılan adımlar ve hedef kitlemizin büyümesi ve çeşitlenmesiyle bugün çok şükür çok güzel bir noktadayız. Merkez Teşkilatımızdan taşra teşkilatımıza oluşturulan yapılanmayla bugün hizmet sunumunda çok güzel bir noktadayız. Dolayısıyla bizlere artık bu noktada sorumluluk ve kurumsal aidiyet bilinciyle hareket etmek kalıyor. Bizler elimizden geldiğince çalıştığımız alanlarda, medeniyetimizin temsilcileri, kurumumuzun temsilcileri ve kurumumuzun toplumdaki yerinin bilinciyle hareket etmek durumundayız.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Başkan Yardımcımızı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, etkili din görevlisi ve görevine adanmış olmak gerekliliğinin altını çizerken; “…Bizler birer davetçiyiz. Bu münasebetle kendimize şunları sormamız gerekir. Acaba gayret ve fedakârlığa sahip miyiz? Gerekli bilgi ve donanımla mücehhez miyiz? Çünkü ne kadar donanımlı isen kalbin ve aklın ne kadar güçlü ise hizmetin o kadar etkin olur. Yüklendiğimiz emanete riayet ediyor muyuz? Hepimiz birer emanet yüklenmişiz. Bizler bu ulvi görevi yerine getirirken işimizde Allah rızası asıl gayemiz olmalı. İşimizde memuriyetten ziyade hasbilik olmalı. Bu alanda görevimizi yerine getirirken Allah’ın rızasını gözeterek çalışmamız bizim cihadımızdır. Etkili din görevlisi olmak, çalıştığımız yerde mahallemizde tanınmayı, sevilmeyi, hatırlanmayı gerektirir. Cemaatimizden biri gelmediğinde arayıp hal hatır sormak, çocuklarımızla ve gençlerimizle onların dilinden konuşmak, mahallemizden her yaş grubundan her sosyal statüden insana ulaşabilmek görev alanımızda öncelikli hedefimiz olmalı…” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı
 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...